Τούρτα Δούκισσα
Αυτή η συνταγή είναι συνταγή για δούκισσα (κορμό). Η κανονική δόση είναι η μισή αλλά εγώ την έφτιαξα για τούρτα σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23,5 cm με στεφανάκι (που ανοίγει δηλαδή) και έκανα αυτή τη δόση. Μπορείτε να την φτιάξετε με τα μισά υλικά και να τη βάλετε σε στενόμακρο ταψί. Θα έχει την εμφάνιση κορμού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το γλυκό το κάνω και νηστίσιμο αφού αντικαταστήσω το βούτυρο με φυτίνη και το γάλα των μπισκότων με νερό και κονιάκ. Δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Είναι πολύ ωραίο!!
Υλικά
-
5 πακέτα μπισκότα morning coffee
-
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
1 ποτήρι γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ
-
2 φακελάκια βανίλια
-
0.5 ποτήρι νερό
-
10 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη αν δεν το προτιμάτε πολύ γλυκό)
-
6 κουταλιές κακάο
-
6 κουταλιές drinking chocolate
-
ganache sauce (εγώ χρησιμοποίησα τη συνταγή της φίλης Τράγας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε απευθείας σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, το κακάο, το drinking chocolate, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
-
2
Εν τω μεταξύ, σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας (όχι να λυώσουν) και σε δοχείο τα ανακατεύετε με το γάλα και το κονιάκ.
-
3
Μετά τα ανακατεύετε με το σοκολατένιο μειγμα και με κουτάλι προσπαθήστε να πάει παντού. Τα τοποθετείτε στο ταψάκι αφού προηγουμένως το αλείψατε με βούτυρο.
-
4
Για ευκολία μπορείτε στον πάτο να βάλετε βουτυρόκολλα.
-
5
Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Εγώ το κάνω είτε πρωί και το ξεφορμάρω απόγευμα, είτε το βράδυ και το ξεφορμάρω την επόμενη μέρα.
-
6
Το ξεφορμάρετε και μετά ετοιμάζετε την κρέμα ganache και την περιλούετε από πάνω.
-
7
Στολίζετε όπως εσείς θέλετε.
Σχόλια (40)