Τούρτα Δούκισσα 2
Τούρτα Δούκισσα στολισμένη με σοκολάτες κιτ-κατ.
Υλικά
-
5 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ
-
800 γρ. πραλίνα φουντουκιού
-
820 ml γάλα εβαπορέ
-
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
8 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. βανίλια
-
12 σοκολάτες κιτ-κατ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Σπάζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια με τα χέρια μας.
-
3
Βάζουμε μέσα το βούτυρο, το γάλα και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
-
4
Βάζουμε και το ρόφημα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
-
5
Βάζουμε διαφανή μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια και στα πλευρά μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Πιέζουμε καλά την επιφάνεια.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή στην κατάψυξη για 2 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρουμε και βάζουμε την τούρτα μας σε μία πιατέλα. Φτιάχνουμε τη σαντυγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια να σφίξει καλά και την απλώνουμε πάνω στην τούρτα και γύρω γύρω. Στολίζουμε γύρω γύρω με τις κιτ κατ και από πάνω με ό,τι άλλα γλυκάκια μας αρέσουν.
Σχόλια