κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα εύκολη με μπισκότα
alchemist
alchemist @cook_8452124
,ελλάδα

Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό..κάθε φορά που το φτιάχνει η μαμά μου το τρώω όλο μόνη μου!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα δεν πρέπει να ναι σε μία επίπεδη στρώση, γι'αυτό και τα σπάμε. Να ναι ψιλοανώμαλη η στρώση για να πέσει και ενδιάμεσα ίσως η κρέμα.Επίσης η κρέμα δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή και πρέπει να τη ρίξουμε καυτή πάνω στα μπισκότα για να μαλακώσουν.Για τον ίδιο ακριβώς λόγο (δηλαδή για να μαλακώσουν τα μπισκότα) πρέπει, άφου ρίξουμε την κρέμα, να το αφήσουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει. Μέτα από λίγο μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
  1. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  2. 1 λίτρο γάλα
  3. 250 γρ μαργαρίνη
  4. 6 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
  5. 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  6. 1 σαντιγύ morfat

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα ανώμαλα (υπολογίστε περίπου στα τρία κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε σ'ένα ταψί.

  2. 2

    Βράζούμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και 3 με 4 κομμάτια απ΄τα 5 κομμάτια (συνήθως) της κουβερτούρας (το υπόλοιπο το κρατάμε για στόλισμα μετά). Πήζει απότομα η κρέμα μας. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ πηχτή!!

  3. 3

    Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω απ'τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.

  4. 4

    Χτυπάμε καλά σ'ένα μπολ τη σαντιγύ ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.

  5. 5

    Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνουμε και τη σαντιγύ μας από πάνω.

  6. 6

    Και τέλος τρίβουμε με τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα μας από πάνω. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να γίνει πιο συμπαγές.

Αντιδράσεις

Από

alchemist
alchemist @cook_8452124
στις
,ελλάδα
HELLO!!το κανονικο μου ονομα ειναι Αλεξανδρα, ειμαι 24 χρονων και ειμαι τελειοφοιτη στο πανεπιστημιο της αθηνας στο τμημα χημειας..Απο κει και το ψευδονυμο al-chemist..Για μαγειρικη και συνταγες τρελενομαι..το αντιμετωπιζω ως το πιο αγαπημενο μου χομπι.και οι γυρω μου το καταευχαριστουνται!!
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα