kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Την τούρτα αυτή την έχω στα κοιτάπια μου από μαθήτρια, την έκανα για πολλά χρόνια στα γενέθλια μου. Έχει υπέροχη γεύση και υφή, δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί για το παντεσπάνι απλά θα κόψετε στα δυο το παντεσπάνι μιας και θα βγεί πιο λεπτό. Είναι πάρα πολύ ωραία και ελαφριά τούρτα. Θέλει τον χρόνο της αλλά αξίζει τον κόπο. Καλή επιτυχία σε όποιον την τολμήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
1 τούρτα 22cm με τρεις πάτους
  1. Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 250 γρ. φουντούκια ψημένα και καθαρισμένα
  4. Για το παντεσπάνι
  5. 175 γρ. βούτυρο
  6. 175 γρ. τριμμένα σε σκόνη καραμελωμένα φουντούκια
  7. 100 γρ. ζάχαρη
  8. 1 κουτ.σούπας γάλα
  9. 175 γρ. αλέυρι
  10. 1 κουτ.γλ. baking powder
  11. 2 1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα από το ψυγείο)
  12. Για το σιρόπι
  13. 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  14. 1 φλ.τσ. νερό
  15. 1-2 κουτ.γλ. κονιάκ
  16. Για το στόλισμα
  17. χοντροαλεσμένα καραμελωμένα φουντούκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την καραμέλα φουντουκιού. Βάζουμε την ζάχαρη (250γρ) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε ως να λιώσει και να πάρει ένα καστανό χρώμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα.

  3. 3

    Αφήνουμε ως να κρυώσει πολύ καλά.

  4. 4

    Μόλις κρυώσει αλέθουμε τα 175γρ. των καραμελωμένων φουντουκιών σε σε πούδρα. Τα υπόλοιπα τα αλέθουμε σε πιο χοντρά κομμάτια.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε το βούτυρο ως να αφρατέψει και προσθέτουμε και την ζάχαρη.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε να αφομοιωθούν καλά.

  7. 7

    Προσθέτουμε την πούδρα των καραμελωμένων φουντουκιών, το αλεύρι, το baking και το γάλα. Χτυπάμε να ενωθούν καλά.

  8. 8

    Μεταφέρουμε σε αλευροβουτυρωμένο ταψάκι (22cm) και ψήνουμε στους 190oC για 20 περίπου λεπτά.

  9. 9

    Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 3 δίσκους.

  10. 10

    Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.

  11. 11

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί. Βάζουμε στο ψυγείο να διατηρηθεί κρύα.

  12. 12

    Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  13. 13

    Ενώνουμε την σοκολάτα με την σαντυγί και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

  14. 14

    Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας το οποίο έχει κρυώσει.

  15. 15

    Στήνουμε την τούρτα μας. Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε ελαφρά με το σιρόπι.

  16. 16

    Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκορπίζουμε λίγα από τα χροντροαλεσμένα φουντούκια

  17. 17

    Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τους άλλους δύο πάτους.

  18. 18

    Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στην τούρτα και καλύπτουμε καλά και τα πλαϊνά.

  19. 19

    Κολλάμε πάνω στην κρέμα τα χοντροαλεσμένα φουντούκια και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας.

  20. 20

    Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν την σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tahitian
tahitian @artist_ea
Κι όπως βλέπω,συνεχίζεις να την κάνεις για τα γενέθλιά σου?Χρόνια πολλά!

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα