Τούρτα φράουλα (dairy free)
Ανεπανάληπτη και πανεύκολη φραουλότουρτα χωρίς γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει με φρέσκιες αλλά και κατεψυγμένες φράουλες. Όλα τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε και σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
500 γρ. αλεύρι
-
300 ml νερό ή γάλα σόγιας/αμυγδάλου
-
15 γρ baking powder
-
Για την κρέμα
-
750 γρ. γιαούρτι σόγιας (στραγγισμένο όσο γίνεται)
-
ζάχαρη (όση επιθυμούμε)
-
βανίλια
-
φράουλες σε κομματάκια
-
1 πακέτο soy whipped cream
-
φράουλες για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και απλώνουμε τη ζύμη σ' ενα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βουτυρωμένο.
-
2
Ψήνουμε ελαφρώς στους 180 έτσι ώστε το παντεσπάνι να παραμείνει μαλακό. Προσοχή!Εάν η ζύμη παραψυθεί θα σκληρήνει σαν μπισκότο.
-
3
Παράλληλα ανακατεύουμε μαζί όλα τα τα υλικά για την κρέμα.
-
4
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
5
Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα μια λωρίδα παντεσπάνι και ρίχνουμε απο επάνω παχιά στρώση κρέμας.
-
6
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας 3 στρώσεις παντεσπάνι/κρέμας.
-
7
Στο τέλος αλοίφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με τις φράουλες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια