κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα Φράουλα
Μπανανόφλουδα
Μπανανόφλουδα @cook_85784385
,

Απλή και εύκολη τούρτα, ιδανική για αρχάριους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την βρήκα στο site της Morfat. Βασικά έκανα συνδιασμό συνταγών, κανα δυο παραλλαγές κι έτοιμη! Είναι η πρώτη τούρτα που φτιάχνω και την θεωρώ ιδανική για αρχάριους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 με 12 άτομα
  1. 500 γρ. φρέσκες φράουλες
  2. 2 Morfat Creamy (τσίγκινο κουτάκι)
  3. 2 φέτες έτοιμο παντεσπάνι βανίλια (ή φτιάξτε δικό σας αν προτιμάτε!)
  4. 1 Βανίλια
  5. 100 γρ. νερό (½ φλ. τσαγιού)
  6. 100 γρ. ζάχαρη (½ φλ. τσαγιού)
  7. 1-2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Tο βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση το σιρόπι. Προσθέτουμε (προαιρετικά) το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ το ένα Morfat, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη και την βανίλια. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την σαντιγύ μας για λίγο στο ψυγείο, ώστε να είναι λίγο πιο εύκολο να την «χειριστούμε» μετά.

  3. 3

    Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ για 15 περίπου λεπτά το δεύτερο Morfat μαζί με τη μαρμελάδα.

  4. 4

    Σιροπιάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε την κρέμα φράουλας.

  5. 5

    Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε την τούρτα μας με την σκέτη σαντιγύ.(Κρατάμε λίγη για το στόλισμα)

  6. 6

    Καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

  7. 7

    Στολίζουμε την τούρτα μας με τις φράουλες και με την υπόλοιπη σαντιγύ κάνοντας σχηματάκια με κορνέ.

  8. 8

    Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

Μπανανόφλουδα
στις
,