kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Δροσερή, ελαφριά, εύκολη τούρτα φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το blog Γλυκό από σπίτι.Η πατισερί είναι αυτή που φτιάχνει ο Παρλιάρος, με την διαφορά ότι βάζει 350 γρ. γάλα και 150 γρ. κρέμα γάλακτος.Όσο αφορά την τούρτα, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται αρχικά, πρακτικά είναι πανεύκολη να γίνει.Καλά είναι, να ετοιμάσετε τα μείγματα μια μέρα πριν την συναρμολόγηση, γιατί και το παντεσπάνι θα κοπεί πιο εύκολα την επόμενη μέρα, αλλά και τα δυο άλλα μείγματα θα κρυώσουν πολύ καλά πριν τα αναμείξετε.Για το σιρόπιασμα του παντεσπάνι, χρησιμοποίησα σιρόπι σφενδάμου το οποίο αραίωσα με λίγο νερό. Μπορείτε να σιροπιάσετε το παντεσπάνι με οποιοδήποτε σιρόπι κομπόστας ή φτιάχνοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.Μπορείτε επίσης, να κρατήσετε 5-6 κουταλιές της σούπας σάλτσα φράουλας και να το απλώσετε πάνω από τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι. Σ αυτήν την περίπτωση απλώνετε στην μέση όλη την κρέμα και όχι τα 2/3 όπως αναφέρω.Επίσης αντί να φτιάξετε ζελέ διάφανο, που καλύπτουμε συνήθως τα φρέσκα φρούτα στις τάρτες κτλ. κρατήστε περισσότερη σάλτσα φράουλας και περάστε από αυτήν τις φράουλες που θα στολίσετε την τούρτα.Για να καλύψω όλη την τούρτα με σαντιγί, χρειάστηκα 3 κουτιά μόρφατ. Μου περίσσεψε και λίγη. Πιστεύω όμως και με δυο κουτιά μπορεί να καλυφτεί η τούρτα, σε μένα χρειάστηκε και το τρίτο κουτί, επειδή δεν έκοψα το παντεσπάνι ίσια, οπότε και χρειάστηκε να καλύψω κενά. Μπορείτε να καλύψετε ακόμα την τούρτα με βουτυρόκρεμα ή ζαχαρόπαστα.Σας προτείνω να κόψετε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους, αντί για δυο που το έκοψα εγώ. Οπότε μπορείτε αντί να ανακατέψετε τα δυο μείγματα της γέμισης, να βάλετε κάνα 3-4 κ.σ στην πατισερί (για να γίνει λιγάκι φραουλένια ίσα ίσα) και να έχετε δυο διαφορετικές στρώσεις γέμισης στην τούρτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
16 άτομα
  1. 6 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
  2. 6 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  3. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 1 βανίλια
  5. Πρώτο μέρος (σάλτσα φράουλας)
  6. 600 γρ. φράουλες για το στόλισμα
  7. 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  8. 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  9. 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
  10. 1/2 φλυτζάνι νερό
  11. Δεύτερο μέρος (πατισερί)
  12. 500 γρ. γάλα
  13. 80 γρ. ζάχαρη
  14. 3 κρόκοι αυγων
  15. 2 βανίλιες
  16. σαντιγί και φράουλες για το στόλισμα και σιρόπι για το παντεσπάνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (ασπρίσει).

  2. 2

    Σε χαμηλή ταχύτητα συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικάαλεύρι, μπέικιν, βανίλια και μόλις ενσωματωθούν τα αδειάζουμε σε ταψί 30 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω) στους 180 βαθμούς για περιπου 35’ με 45’.

  4. 4

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα 500 γρ από τις φράουλες στα 2 ή 4 κομμάτια αναλόγως το μέγεθος τους και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ.

  5. 5

    Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (ξαφρίζουμε αν χρειαστεί).

  6. 6

    Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στις φράουλες που βράζουν, αφού χαμηλώσουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Βάζουμε το γάλα να βράσει με τις βανίλιες.

  8. 8

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά (τρεις κρόκοι κι ένα αυγό) με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

  9. 9

    Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάλι στο γάλα, ανακατεύοντας το μέχρι να δέσει η κρέμα.

  10. 10

    Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  11. 11

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα φράουλας με την κρέμα πατισερί.

  12. 12

    Κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο ή τρεις δίσκους (εγώ το έκοψα σε δυο). Τοποθετούμε ένα δίσκο σε μια πιατέλα και σιροπιάζουμε καλά. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας, τοποθετούμε τον άλλο δίσκο, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

  13. 13

    Ετοιμάζουμε την σαντιγί και καλύπτουμε όλη την τούρτα και στολίζουμε με φράουλες.

Αντιδράσεις

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε