mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Φτιάξτε με τα χεράκια σας μια τούρτα που θα ζήλευαν ακόμα και οι ζαχαροπλάστες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Πλάστη
  2. Κορνέ
  3. Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  4. Παντεσπάνια
  5. Κρέμα για γέμιση
  6. Μαρμελάδα ή φρούτα
  7. Σιρόπι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε καλά και μετά βάζουμε την κρέμα και από πάνω την μαρμελάδα ή τα φρούτα.

  2. 2

    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο παντεσπάνι.

  3. 3

    Σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα σαντιγί ή μαρμελάδα για να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ημέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε. Το διακοσμούμε λίγες ώρες πριν.

  4. 4

    Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με την ζαχαρόπαστα την οποία έχουμε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.Οι διαστάσεις του φύλλου να είναι μετρημένες σχετικά με την τούρτα και τις διαστάσεις της.Αντί για αλεύρι βάζουμε άχνη για να μας βοηθά να μην κολλήσει το ζυμαράκι μας…Τυλίγουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας στον πλάστη και απαλά σκεπάζοντας καλά την τούρτα την καλύπτουμε όλη. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε γρήγορους ρυθμούς για να μην ξεραθεί η ζαχαρόπαστα.

  5. 5

    Στην συνέχεια ξεκινάμε από πάνω και με απαλές κυκλικές κινήσεις προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα που πιθανώς έχει και να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να το γυαλίσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Όταν από πάνω έχει γίνει ωραίο και γυαλιστερό τότε με κινήσεις προς τα πάνω κολλάμε πρώτα τις γωνίες χωρίς να κόψουμε τίποτα και μετά τα πλαϊνά με κυκλικές κινήσεις.

  6. 6

    Τέλος κόβουμε τα περισσεύματα, όχι πολύ κοντά, καλύτερα να είναι περισσότερο παρά να είναι κοντό γιατί θα τρέχει το σιρόπι. Εξάλλου θα διακοσμήσουμε την τούρτα μας σε εκείνο το σημείο και δεν θα φαίνεται.

  7. 7

    Βάζουμε τα διακοσμητικά ανάλογα με το Θέμα μας. Τα κολλάμε με πινέλο και νερό. Στις μεγάλες παραστάσεις για να μην κινδυνέψουμε να πέσουν καρφώνουμε στην τούρτα οδοντογλυφίδες και από πάνω την φιγούρα. Έτσι είναι πιο ασφαλή.

  8. 8

    Τέλος διακοσμούμε τα πλαϊνά. Μπορούμε να βάλουμε μπάλες από ζαχαρόπαστα, γαρνιτούρες από σαντιγί  χρησιμοποιώντας το κορνέ ή οτιδήποτε σχετικό για να τα καλύψουμε.

Αντιδράσεις

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα