Τούρτα καλοκαιρινή με ροδάκινα και ζελέ
Μια τούρτα με ροδάκινα και ζελέ κεράσι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες ωσπου να αφρατεψουνε.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και το Bakin και ανακατεύουμε απαλα προσεχοντας να μην ξεφουσκοσουν τα αυγά.
-
3
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί (εγώ χρησιμοποιω ένα με διαστασεις 40x30) και ψήνουμε στους 175 βαθμούς 20-25 λεπτά.
-
4
Ετοιμάζουμε το ζελέ συμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στο ψυγείο να πηξει ελαφρως.
-
5
Στο διαστημα αυτό χτυπάμε το μόρφατ με λίγη άχνη (ανάλογα ποσο γλυκό το θέλουμε). Στραγγιζουμε την κομποστα και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτες φέτες.
-
6
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι στην μεση, το ραντιζουμε με λίγο ζουμι από την κομποστα και στρώνουμε το μόρφατ. Βάζουμε το δευτερο παντεσπάνι το ραντιζουμε με ζουμι κομποστας και στρώνουμε τις φέτες ροδακινου. Τέλος ρίχνουμε το ζελέ (που έχει πηξει λίγο) από πάνω και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ωρες να πηξει καλά το ζελέ.
Σχόλια (6)