Τούρτα καλοκαιρινή με ροδάκινα και ζελέ

Μαρια1972
Μαρια1972 @cook_8450927

Μια τούρτα με ροδάκινα και ζελέ κεράσι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 4 φλ.του καφέ ζάχαρη
  2. 6 φλ.του καφέ αλεύρι
  3. 1 Baking powder
  4. 3 βανίλιες
  5. 2 φακελακια ζελέ Γιώτης κερασι
  6. 1 κομποστα ροδάκινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες ωσπου να αφρατεψουνε.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι και το Bakin και ανακατεύουμε απαλα προσεχοντας να μην ξεφουσκοσουν τα αυγά.

  3. 3

    Βάζουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί (εγώ χρησιμοποιω ένα με διαστασεις 40x30) και ψήνουμε στους 175 βαθμούς 20-25 λεπτά.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το ζελέ συμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στο ψυγείο να πηξει ελαφρως.

  5. 5

    Στο διαστημα αυτό χτυπάμε το μόρφατ με λίγη άχνη (ανάλογα ποσο γλυκό το θέλουμε). Στραγγιζουμε την κομποστα και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτες φέτες.

  6. 6

    Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι στην μεση, το ραντιζουμε με λίγο ζουμι από την κομποστα και στρώνουμε το μόρφατ. Βάζουμε το δευτερο παντεσπάνι το ραντιζουμε με ζουμι κομποστας και στρώνουμε τις φέτες ροδακινου. Τέλος ρίχνουμε το ζελέ (που έχει πηξει λίγο) από πάνω και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ωρες να πηξει καλά το ζελέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

@thin@!!!
@thin@!!! @cook_8450203
Όταν λες "1 baking powder" πόσες κουταλιές περίπου είναι?

Από

Μαρια1972
Μαρια1972 @cook_8450927
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα