κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα καραμέλα της Καλλής

Τούρτα καραμέλα της Καλλής

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481

Υπέροχη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε τη καραμέλλα να τη περάσουμε από το multi να γίνει σκόνη (αυτή ήταν η αρχική συνταγή απλά εγώ την άλλαξα), αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα κομματάκια μέσα ή αν είναι να τη φάνε μικρά παιδιά. Ή μπορούμε στη πρώτη στρώση να βάλουμε καραμέλλα σε σκόνη και στη τελευταία να βάλουμε κομματάκια καραμέλλας για να στολιστεί κιόλας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη καραμέλα
  2. 1/4 αμύγδαλα ασπρισμένα ανάλατα (μπορεί και λίγο παραπάνω)
  3. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. Αλουμινόχαρτο
  5. Ελάχιστο λάδι
  6. Για το σιρόπι
  7. 2 ποτήρια νερό
  8. 1 1/2 ποτηρι ζάχαρη
  9. 3 κουτ.σούπας κακάο
  10. 2 κουτ.σούπας νες καφέ
  11. 1 φλ. καφέ λικέρ με γεύση καφέ
  12. Για τη κρέμα
  13. 3 ermol ή morfat (φυτικές)
  14. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  15. 1 βανίλια
  16. γάλα φρέσκο
  17. 1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη καραμέλλα, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο λάδι.

  2. 2

    Κόβουμε τα αμύγδαλα σε κομματάκια και τα καβουρδίζουμε. Ρίχνουμε κατόπιν τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καστανή και να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Απλώνουμε το μίγμα της καραμέλλας στο αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί. Δε μας νοιάζει αν θα πήξει.

  5. 5

    Για τη κρέμα, χτυπάμε τις σαντιγές με τη ζάχαρη άχνη. Μόλις γίνει η σαντιγί ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Αν πήξει πολύ ρίχνουμε ελάχιστο γάλα.

  6. 6

    ΣυναρμολόγησηΣπάμε τη καραμέλλα σε μικρά μικρά κομματάκια. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε στο σιρόπι (να μη μαλακώσουν πολύ αλλά να μην είναι και τραγανά). Τα στρώνουμε σε πιατέλα και φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση από τη κρέμα και πασπαλίζουμε με κομματάκια καραμέλλας.

  7. 7

    Επαναλαμβάνουμε μια ακόμα φορά (μπισκότα-κρέμα-καραμέλλα).

  8. 8

    Τη βάζουμε για κανά δίωρο στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
στις