Τούρτα καραμέλα
Τούρτα καραμέλα. Με απλά υλικά
Υλικά
-
1 και 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
2 και 1/2 νεροπότηρα νερό
-
3 φάκελα άνθος αραβοσίτου βανίλια (για βραστή κρέμα)
-
1 κουτί μόρφατ
-
2 πακέτα σαβαγιάρ
-
3/4 νεροπότηρα ζάχαρη
-
λίγο γάλα εβαπορέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξανθαίνω τη ζάχαρη, με προσοχή να μην λιώσει (την αφήνω δηλαδή, ίσα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα, αλλά όχι να μαυρίσει ή να λιώσει)
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα, αραιώνω το ζαχαρούχο γάλα σε 2 και 1/2 ποτήρια νερό και το βάζω στη φωτιά να χλιάνει
-
3
Μόλις γίνει χλιαρό, διαλύω τα 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου γιώτης
-
4
Ρίχνω το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα που είναι η ζάχαρη.
-
5
Βράζω μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα. Προσοχή!! θέλει γρήγορο ανακάτεμα όσο βράζει
-
6
Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
-
7
Σε ένα μπολ βάζω γάλα εβαπορέ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
-
8
Παίρνω τα σαβαγιάρ και βουτάω ένα - ένα στο γάλα.
-
9
Στρώνω μια στρωση σαβαγιάρ - 1 στρωση κρέμα- 1 στρώση σαβαγιάρ - 1 στρώση κρέμα
-
10
Χτυπώ τη μόρφατ και τη γαρνίρω
-
11
Διακοσμώ την τούρτα με κερασάκια γλυκό, αμύγδαλα
-
12
Την βάζω στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)