Τούρτα Κάστανο
Είναι μια συνταγή απο ενα πολυ παλιό οδηγό μαγειρικής, που προσάρμοσα εγώ για την εποχή μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε πιατέλα με γείσο, βάλτε το σε φόρμα με σούστα.
Υλικά
-
1 κιλο κάστανα
-
1/2 φλυτ γαλα γλυκό
-
2 κουτ. βούτυρο φρέσκο
-
175 γρ. σαβαγιαρ
-
κονιακ, λιγο γαλα
-
σαντιγι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Οταν ειμαι βιαστική, παίρνω έτοιμα κάστανα, αυτα που ειναι σε στυλ κομπόστας. Τα στραγγίζω και κρατάω το σιρόπι.
-
2
Τα κάνω πουρε και τα βάζω σε σιγανή φωτια με το γάλα για λιγο. Προσθέτω το βούτυρο.
-
3
Μουσκεύω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι που κράτησα και στο οποίο είχα προσθέσει το κονιάκ. Μετά βαζω σε πιατέλα τα σαβαγιαρ και στον πάτο αλλά και όρθια στα πλάγια.
-
4
Απλώνετε το πουρε απο επανω, κατοπιν κάνετε ροζετες με τη σαντιγυ, και για τελείωμα τρίβετε σοκολατα απο το χονδρό τρίφτη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)