Τούρτα Κωκ
Είναι μία τούρτα που συνδυάζει την κρέμα και το γλάσσο σοκολάτας. Απλές γεύσεις αλλά πολύ αγαπητές. Η όψη της θυμίζει το γνωστό σε όλους μας γλυκάκι κωκ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε δύο πάτους.
-
σιρόπι
-
χυμός από 1/2 λεμόνι
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα νερό
-
1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
-
2/3 κούπας γάλα φρέσκο κρύο
-
2 φάκελοι κρέμα βανίλια στιγμής
-
3 κούπες γάλα φρέσκο κρύο
-
5 αυγά χτυπημένα
-
250 γρ μαργαρίνη
-
2 σοκολάτες κουβερτούρες
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σιγοβράζουμε για 5' όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί. Με το μισό σιρόπι ραντίζουμε τον ένα πάτο από το παντεσπάνι. Στο μίξερ χτυπάμε καλά- να γίνει σαντιγί- τη σκόνη με το γάλα (2/3 κούπας).
-
2
Με το σύρμα χτυπάμε την βανίλα στιγμής και τις 3 κούπες γάλα να γίνουν κρέμα.
-
3
Ενώνουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί και την απλώνουμε στο σιροπιασμένο πάτο. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο πάτο, που τον σιροπιάζουμε κι αυτόν με το υπόλοιπο παντεσπάνι.
-
4
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο, ίσα- ίσα να ενωθούν. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.
Σχόλια (30)