κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα Κωκ

Τούρτα Κωκ

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
mariapapas
mariapapas @cook_8452233
,Ελλάδα

Είναι μία τούρτα που συνδυάζει την κρέμα και το γλάσσο σοκολάτας. Απλές γεύσεις αλλά πολύ αγαπητές. Η όψη της θυμίζει το γνωστό σε όλους μας γλυκάκι κωκ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί Νο32
  1. 1 παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε δύο πάτους.
  2. σιρόπι
  3. χυμός από 1/2 λεμόνι
  4. 1/2 κούπα ζάχαρη
  5. 1/2 κούπα νερό
  6. 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
  7. 2/3 κούπας γάλα φρέσκο κρύο
  8. 2 φάκελοι κρέμα βανίλια στιγμής
  9. 3 κούπες γάλα φρέσκο κρύο
  10. 5 αυγά χτυπημένα
  11. 250 γρ μαργαρίνη
  12. 2 σοκολάτες κουβερτούρες
  13. 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σιγοβράζουμε για 5' όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί. Με το μισό σιρόπι ραντίζουμε τον ένα πάτο από το παντεσπάνι. Στο μίξερ χτυπάμε καλά- να γίνει σαντιγί- τη σκόνη με το γάλα (2/3 κούπας).

  2. 2

    Με το σύρμα χτυπάμε την βανίλα στιγμής και τις 3 κούπες γάλα να γίνουν κρέμα.

  3. 3

    Ενώνουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί και την απλώνουμε στο σιροπιασμένο πάτο. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο πάτο, που τον σιροπιάζουμε κι αυτόν με το υπόλοιπο παντεσπάνι.

  4. 4

    Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο, ίσα- ίσα να ενωθούν. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.

Αντιδράσεις

Από

mariapapas
mariapapas @cook_8452233
στις
,Ελλάδα