Τούρτα λεμονιού (Lemon-Lime Cake)
Μία πανεύκολη τούρτα δροσερή και αρωματική που θα σας τρελάνει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μεταφρασμένη συνταγή απο site με μερικές επιδιορθώσεις δικές μου!! Μπορείτε να την κάνετε μόνο με λεμόνια αλλά το lime δίνει ένα φοβερό δικό του άρωμα!!Είναι πανεύκολη.. Δοκιμάστε την και περιμένω εντυπώσεις!!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
1 πακέτο self rasing (φαρίνα)
-
3 αυγά
-
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
150 γρ σπορέλαιο
-
300 γρ ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 κούπα φρέσκο γάλα
-
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime
-
χυμό από 1 λεμόνι και 1 lime
-
Για το γλάσο
-
120 γρ ζάχαρη άχνη
-
1 κ.σ. χυμό lime
-
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
-
Για την κρέμα
-
1 1/2 κούπα γάλα
-
4 κ.γ. κορν φλάουρ
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
4 κρόκους
-
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime
-
χυμό απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Χώρια ανακατεύουμε τις σκόνες από τα υγρά εκτός από το χυμό και το ξύσμα.
-
2
Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών λίγο από την σκόνη λίγο από τα υγρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
-
3
Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο και το ψήνουμε.
-
4
Σε ταψάκι μέχρι 30-32Νο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, στην αντίσταση. Στην μέση τη σχάρα.
-
5
Την ώρα που ψήνονται τα παντεσπάνια μας θα φτιάξουμε το γλάσο και την κρέμα.
-
6
Κοσκινίζουμε την άχνη και την ανακατεύουμε καλά με το χυμό μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
-
7
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ρίχνουμε μία σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
-
8
Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και το κορν φλαουερ, μετά το χυμό, τα χτυπάμε καλά και με την κουτάλα περνούμε γάλα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
-
9
Μόλις ζεσταθεί για τα καλά το μίγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξανακατεβούμε μέχρι να πήξει.
-
10
Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε το ξύσμα.
-
11
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα, και το άλλο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γλάσο.
-
12
Μπορείτε να την διακοσμήσετε με σαντιγί και βουαλάααα!!
Σχόλια (10)