Τούρτα λεμονιού νηστίσιμη
Είναι μία "τούρτα" που εμπνεύστηκα από μία κρέμα λεμονιού της Αργυρώς. Εχει καταπληκτική γλυκόξινη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ το κλασσικό ορθογώνιο πυρέξ.
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
5 κούπες νερό κρύο
-
1,5 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα κορν φλάουρ
-
ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
λίγα στίγματα κρόκο κοζάνης
-
1 βανίλια
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
Φρυγανιές για τη βάση - όσες πάρει το ταψί σας
-
Φυτική κρέμα πράσινη για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο ταψί στρώστε τις φρυγανιές και μετά ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.
-
2
Ρίξτε όλο το σιρόπι κουταλιά κουταλιά στις φρυγανιές. Θα το απορροφήσει όλο.
-
3
Σε κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για την κρέμα - εκτός από τη μαργαρίνη - και με σύρμα ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και το άμυλο. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να βράσει. Αφήστε να πάρει δυο - τρεις βράσεις. Βάλτε στο τέλος τη μαργαρίνη και ανακατέψτε.
-
4
Ρίξτε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές. Θα γίνει μία πλούσια στρώση.
-
5
Τέλος, όταν έχει κρυώσει αρκετά η κρέμα στο ταψί, χτυπήστε στο μίξερ την φυτική κρέμα και στρώστε την πάνω στο γλυκό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)