κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα λεμονιού νηστίσιμη
sange
sange @cook_8457644

Είναι μία "τούρτα" που εμπνεύστηκα από μία κρέμα λεμονιού της Αργυρώς. Εχει καταπληκτική γλυκόξινη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ το κλασσικό ορθογώνιο πυρέξ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  2. 5 κούπες νερό κρύο
  3. 1,5 κούπα ζάχαρη
  4. 1 κούπα κορν φλάουρ
  5. ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  6. 1 κ.σ. μαργαρίνη
  7. λίγα στίγματα κρόκο κοζάνης
  8. 1 βανίλια
  9. ΣΙΡΟΠΙ
  10. 1 κούπα ζάχαρη
  11. 1 κούπα νερό
  12. χυμό από μισό λεμόνι
  13. Φρυγανιές για τη βάση - όσες πάρει το ταψί σας
  14. Φυτική κρέμα πράσινη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο ταψί στρώστε τις φρυγανιές και μετά ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.

  2. 2

    Ρίξτε όλο το σιρόπι κουταλιά κουταλιά στις φρυγανιές. Θα το απορροφήσει όλο.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για την κρέμα - εκτός από τη μαργαρίνη - και με σύρμα ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και το άμυλο. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να βράσει. Αφήστε να πάρει δυο - τρεις βράσεις. Βάλτε στο τέλος τη μαργαρίνη και ανακατέψτε.

  4. 4

    Ρίξτε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές. Θα γίνει μία πλούσια στρώση.

  5. 5

    Τέλος, όταν έχει κρυώσει αρκετά η κρέμα στο ταψί, χτυπήστε στο μίξερ την φυτική κρέμα και στρώστε την πάνω στο γλυκό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Chryssa1981
Chryssa1981 @cook_8465802
Πολύ ωραία η συνταγή σου φαίνεται απλά εγώ δεν θα έβαζα μαργαρίνη αλλά ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, εξάλλου η μαργαρίνη περιέχει ίχνη γάλακτος οπότε δεν είναι νηστίσιμη η συνταγή και εκτός αυτού δεν είναι ιδιαίτερα υγειινή.

Από

sange
sange @cook_8457644
στις