Τούρτα με κόκκινα φρούτα
Λευκή τούρτα με σως φράουλα και βατόμουρα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε στην γέμιση της τούρτας μπορείτε να βάλετε κομμάτια κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα ή εσάνς φράουλα.
Υλικά
-
550 g φαρίνα
-
400 g ζάχαρη
-
250 g βούτυρο
-
4 αυγά
-
220 g γάλα
-
2,5 κ.γ. μπέικιν
-
1 πρέζα αλάτι
-
15 μαρμελάδα φράουλα ή κόκκινων φρούτων (να είναι πολύ πηχτή!)
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Για την γέμιση
-
300 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (κρε τόρρε)
-
150 gr λευκή σοκολάτα
-
μαρμελάδα φράουλα ή κόκκινων φρούτων
-
Για την επικάλυψη
-
250 gr philadelphia ή mascarpone
-
550 gr άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα παντεσπάνιαΧτυπάμε την ζάχαρη την μαρμελάδα και το βούτυρο, και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το αλάτι και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
-
2
Το αδειάζω σε δύο βουτυρωμένα ταψιά των 26εκ. ή σε 3 των 23εκ. και ψήνω στους 170 για 30-40' ανάλογα το ταψί και τον φούρνο.
-
3
Για την βουτυρόκρεμα επικάλυψης, χτυπάω την σαντιγί και ενσωματώνω τα υπόλοιπα υλικά με καλό χτύπημα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί καλά. Ταυτόχρονα χτυπάμε την σαντιγί και λιώνουμε την λευκή σοκολάτα για την κρέμα γέμισης. Τα ανακατεύουμε μαζί, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
-
4
Στη συνέχεια, αφού ψηθούν και κρυώσουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα παντεσπάνια, τα βγάζουμε από το ταψί, και αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές με μαρμελάδα.
-
5
Έπειτα στήνουμε την τούρτα με τα παντεσπάνια και την γέμιση. Προσοχή! Αν κάνετε τρεις ορόφους θα χρειαστούν ξυλάκια για υποστήριξη της τούρτας, ένα σε κάθε τεταρτημόριο.
-
6
Τέλος καλύπτουμε με την βουτυρόκρεμα, και στολίζουμε με την σως και τα κόκκινα φρούτα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια