κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα με κρέμα βανίλια και φράουλες
anyouta
anyouta @cook_8448798

Μου ζήτησε ο γιός μου τούρτα με φράουλες για την ονομαστική του και επειδή δεν είχα ξαναφτιάξει, ούτε είχα κάποια συνταγή, με τη βοήθεια έτοιμου παντεσπάνι και κρέμας επινόησα μια απλή, γρήγορη αλλά πεντανόστιμη τουρτίστα η οποία είναι και πολύ ελαφριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ αντί παντεσπάνι βάζοντας τα σε ένα στενόμακρο πυρέξ, από πάνω την κρέμα και μετά τη μαρμελάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
10-12 άτομα
  1. 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι (με 3 πάτους)
  2. 1 φακελάκι κρέμα πατισερί σε γεύση βανίλια
  3. 3 ποτήρια γάλα
  4. 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή fruit filling (από αυτό που βάζουμε πάνω στα τσιζκεικ)
  5. λίγο λικέρ φράουλας
  6. χρωματιστή τρούφα ή φράουλες για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε τη κρέμα όπως λένε οι οδηγίες πάνω στο φακελάκι με 2 1/4 ποτήρια γάλα.

  2. 2

    Το υπόλοιπο γάλα το αναμειγνύουμε με το λικέρ και με ένα πινέλο βρέχουμε τον ένα πατό παντεσπάνι τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα στρογγυλό πιάτο ή πυρέξ ή βάση τάρτας.

  3. 3

     Παίρνουμε το 1/3 της κρέμας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, βάζουμε και το μισό βαζάκι από μαρμελάδα και επαναλαμβάνουμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε ένα πατό παντεσπάνι, τον βρέχουμε, μετά βάζουμε κρέμα και μαρμελάδα και τελειώνουμε με το τρίτο πατό τον οποίο βρέχουμε ελαφρά, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, απλώνουμε για να καλυφτεί το παντεσπάνι και στολίζουμε όπως θέλουμε...είτε με φράουλες είτε με τριμμένη σοκολάτα είτε με χρωματιστή τρούφα. Μετά ψυγείο για να παγώσει λίγο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
με τα υλικα σου και λιγη δικη μου φαντασια στην συναρμολογηση βγηκε καταπληκτικη και πεντανοστιμη...θα ανεβασω και φωτογραφια...να\'σαι καλα...

Από

anyouta
anyouta @cook_8448798
στις