Τούρτα με κρέμα λεμονιού

Την φτιάχνει η μητέρα μου και ξετρελαίνει τους πάντες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πιο νοστίμο. Καλή επιτυχία!!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, θέλει πολύ χτύπημα, να γίνει σαν κρέμα.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικε πάουντερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα, κάνουμε απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει.
-
3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
-
4
Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει (μόνο το πάτο). Γεμίστε με προσοχή τη φόρμα και ψήστε για 25 λεπτά.
-
5
Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και το κόβετε με καλό μαχαίρι στη μέση.
-
6
Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού.
-
7
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό να διαλυθεί.
-
8
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ως που να λιώσει η ζάχαρη.
-
9
Στο μείγμα προσθέτετε πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνη ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
-
10
Στο μετάξι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την ανακατεύετε στο μείγμα με μια σπάτουλα. Κρατήστε λίγη για το γαρνίρισμα.
-
11
Βάλτε το στεφάνι μιας κουμπωτής φόρμας επάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετείστε τον πρώτο δίσκο από παντεσπάνι, απλώνετε την κρέμα. Τοποθετείστε και το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα.
-
12
Το γλυκό το αφήνετε ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο.
-
13
Ξεκουμπώστε το στεφάνη της φόρμας και καλύψτε τα τοιχώματα της τούρτας με σαντιγύ και στολίστε την με φρέσκα φρούτα. Φυλάξτε την στο ψυγείο.
Σχόλια (21)