Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, θέλει πολύ χτύπημα, να γίνει σαν κρέμα.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικε πάουντερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα, κάνουμε απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει.
3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
4
Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει (μόνο το πάτο). Γεμίστε με προσοχή τη φόρμα και ψήστε για 25 λεπτά.
5
Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και το κόβετε με καλό μαχαίρι στη μέση.
6
Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού.
7
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό να διαλυθεί.
8
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ως που να λιώσει η ζάχαρη.
9
Στο μείγμα προσθέτετε πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνη ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
10
Στο μετάξι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την ανακατεύετε στο μείγμα με μια σπάτουλα. Κρατήστε λίγη για το γαρνίρισμα.
11
Βάλτε το στεφάνι μιας κουμπωτής φόρμας επάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετείστε τον πρώτο δίσκο από παντεσπάνι, απλώνετε την κρέμα. Τοποθετείστε και το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα.
12
Το γλυκό το αφήνετε ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο.
13
Ξεκουμπώστε το στεφάνη της φόρμας και καλύψτε τα τοιχώματα της τούρτας με σαντιγύ και στολίστε την με φρέσκα φρούτα. Φυλάξτε την στο ψυγείο.
Διάλεξε τα Cookies σου (και φούρνισέ τα αργότερα)!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία όσο χρησιμοποιείς την Cookpad και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την αποστολή μας να κάνουμε το καθημερινό μαγείρεμα πιο εύκολο. Κάποια cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της πλατφόρμας μας. Μπορείς να μάθεις περισσότερα διαβάζοντας την Πολιτική Cookies μας.
Σχόλια (21)