Τούρτα με κρέμα λεμονιού

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Strumfita1
Strumfita1 @cook_8471353

Την φτιάχνει η μητέρα μου και ξετρελαίνει τους πάντες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πιο νοστίμο. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  3. 1 βανίλια
  4. 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
  5. 1 κ.γ. μπ. πάουντερ
  6. Για την κρέμα λεμονιού
  7. 8 φύλλα ζελατίνης
  8. 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  9. 1/2 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  10. 1 βανίλια
  11. 1/2 λεμόνι ξύσμα και χυμός

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, θέλει πολύ χτύπημα, να γίνει σαν κρέμα.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικε πάουντερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα, κάνουμε απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει.

  3. 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

  4. 4

    Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει (μόνο το πάτο). Γεμίστε με προσοχή τη φόρμα και ψήστε για 25 λεπτά.

  5. 5

    Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και το κόβετε με καλό μαχαίρι στη μέση.

  6. 6

    Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού.

  7. 7

    Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό να διαλυθεί.

  8. 8

    Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ως που να λιώσει η ζάχαρη.

  9. 9

    Στο μείγμα προσθέτετε πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνη ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

  10. 10

    Στο μετάξι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την ανακατεύετε στο μείγμα με μια σπάτουλα. Κρατήστε λίγη για το γαρνίρισμα.

  11. 11

    Βάλτε το στεφάνι μιας κουμπωτής φόρμας επάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετείστε τον πρώτο δίσκο από παντεσπάνι, απλώνετε την κρέμα. Τοποθετείστε και το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα.

  12. 12

    Το γλυκό το αφήνετε ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο.

  13. 13

    Ξεκουμπώστε το στεφάνη της φόρμας και καλύψτε τα τοιχώματα της τούρτας με σαντιγύ και στολίστε την με φρέσκα φρούτα. Φυλάξτε την στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (21)

Matoula Kost
Matoula Kost @cook_8521955
Αν τη φτιαξεις τη μια μερα και την κοψεις την επομενη ειναι απλα ....θεική....!!!!!

Από

Strumfita1
Strumfita1 @cook_8471353
στις