Τούρτα με κρέπες
Όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο, πρόκειται για μία τούρτα με κρέπες. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου και πραγματικά είναι πολύ νόστιμη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή προέρχεται από το site του Παρλιάρου όπου μπορείτε να βρείτε και σχετικό βίντεο.Καλό είναι να βάλετε τη γέμιση για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πριν αρχίσετε να την αλείφετε στις κρέπες.Από πάνω μπορείτε να γαρνίρετε με ό,τι υλικό θέλετε. Εγώ προτίμησα το τριμμένο μπισκότο.
Υλικά
-
Για τις κρέπες
-
30 γρ. βούτυρο
-
90 γρ. αλεύρι
-
20 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 κρόκο
-
240 ml γάλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για τη σοκολάτα
-
600 γρ. κουβερτούρα
-
500 ml κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
-
250 ml γάλα
-
φλοίδες από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός.
-
3
Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
-
5
Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
-
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού.
-
7
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τις φλοίδες λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε τις φλοίδες και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
-
8
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
-
9
Αδειάζουμε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
-
10
Στρώνουμε μια κρέπα και γεμίζουμε με λίγη από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με κρέπα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
-
11
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια