xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Ζύμη με γέμιση μερέντας κάπως διαφορετικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
1 ταψακι νουμερο 32
  1. 500 γραμμ αλευρι δυνατο
  2. 120 γραμμ ζαχαρη
  3. 2 αυγα
  4. 60 γραμμ μαλακο βουτυρο
  5. 25 γραμμ μαγια νωπη
  6. 120 γραμμ γαλα
  7. 1 πρεζα αλατι
  8. 1 κουταλια σουπας ξυσμα λεμονιου
  9. μερεντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιαχνουνε με τα 150 γραμμ αλευρι και τη μαγια διαλυμενη σε λιγο χλιαρο γαλα μια μπαλιτσα ζυμης την οποια και αφηνω να φουσκωσει για σαραντα λεπτα.

  2. 2

    Σ΄αυτο το διαστημα ανακατευω σε μια αλλη λεκανιτσα ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος της μερεντας και ζυμωνω.

  3. 3

    Όταν η πρωτη μπαλιτσα ζυμης φουσκωσει αρκετα ενωνω τις δυο ζυμες.

  4. 4

    Οι δυο ζυμες μας δινουν ενα αποτελεσμα ζυμαρενιο μεταξυ τυπου μπριος και τσουρεκι.

  5. 5

    Αφηνω ακομη μια ωρα να φουσκωσει.

  6. 6

    Κατοπιν ανοιγω σε φυλλο παχους 1 ποντου περιπου, στρωνω τη μερεντα, τυλιγω σε ρολο και κοβω 14 με 15 φετες παχους 3 εκατ.

  7. 7

    Στρωνω στο ταψι και ψηνω σε διακοσιους βαθμους για σαραντα λεπτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

GOGO57
GOGO57 @cook_8453241
παρα πολυ ομορφο το αποτελεσμα και παρα πολυ γευστικο\r\nθα δοκιμασω και με αλλη γεμιση

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ