Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα
Μια τούρτα με μαρμελάδα φράουλα και τυρί κρέμα. Απλή, ανάλαφρη και πολύ νόστιμη.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
5 αυγά
-
125 γραμμάρια ζάχαρη
-
125 γραμμάρια αλεύρι
-
30 γραμμάρια κακάο
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
-
370 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
-
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παντεσπάνι Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
-
2
Το βγάζουμε από το μίξερ και με μία σπάτουλα ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και το ανακατεύουμε διπλώνοντας. Το βάζουμε σε φόρμα 24αρα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
3
Κρέμα Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
-
4
Κρατάμε την μισή για να στολίσουμε την τούρτα μας απέξω και στην υπόλοιπη ρίχνουμε μέσα το τυρί και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
-
5
Συναρμολόγηση Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία. Βάζουμε το ένα κομμάτι, το ραντίζουμε με το 1/3 του σιροπιού που έχουμε βράσει για 3 λεπτά. Βάζουμε κρέμα φράουλας. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια και στολίζουμε με την λευκή σαντιγί και τα κερασάκια.
Σχόλια