toniadimitropoulou
toniadimitropoulou @cook_8478827
eleusina,ellada

Αμαρτωλή τούρτα με μπισκότα oreo και αντί για παντεσπάνι, ... υπέροχο "κέικ του Διαβόλου" !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το tastemixer.blogspot.com, ένας συνδυασμός devils cake και oreo cake.Μόνο μην παραλείψετε να αφήσετε το κέικ ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο, γιατί αλλιώς δεν παίρνει την απαραίτητη υγρασία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 20 άτομα
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
  2. 85 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη (κουβερτούρα ή γάλακτος)
  3. 1 1/2 κούπα ζεστό καφέ (φίλτρο ή στιγμής)
  4. 570 γρ. ζάχαρη
  5. 320 γρ. αλεύρι
  6. 192 γρ. κακάο καλής ποιότητας
  7. 5 γρ. μαγειρική σόδα
  8. 10 γρ. Baking powder
  9. 1 κουταλάκι αλάτι
  10. 3 μεγάλα αβγά
  11. 3/4 κούπας σπορέλαιο
  12. 1 1/2 κούπα γάλακρέμα γάλακτος αν θέλετε να το βαρύνετε)
  13. 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  14. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  15. 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  16. 1/2 κούπα ζάχαρη
  17. Σποράκια από 1 φυσική βανίλια
  18. 1,5 πακέτο μπισκότα ορεο
  19. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ
  20. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το κέικ, προθερμάνετε το φούρνο στους 150.

  2. 2

    Βάλτε μέσα στο ζεστό καφέ τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν. Ανακατέψτε λίγο ώστε να βοηθήσετε τη διαδικασία.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.

  4. 4

    Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα χτυπήστε τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα. Σιγά σιγά προσθέστε το σπορέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη στον καφέ σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  5. 5

    Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε με μιας όλα τα στερεά υλικά. Αρχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι μόνο να απορροφηθούν τα στερεά υλικά. Αν μένουν υπολείμματα στα πλαϊνά του κάδου καθαρίστε τα με μία σπάτουλα. Το μίγμα είναι πολύ υδαρές, μη φοβηθείτε.

  6. 6

    Διαλέξτε τί φόρμα θα χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να κάνετε το κέικ σε σχήμα τούρτας θα χρειαστείτε 2 φόρμες, γιατί η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη. Αν πάλι θέλετε, χρησιμοποιήστε ορθογώνιο φαρδύ ταψί. Σε κάθε περίπτωση στρώστε στο σκεύος σας αντικολλητικό χαρτί.

  7. 7

    Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Μπορεί να σας πάρει 1 ώρα και ένα τέταρτο.

  8. 8

    Για την γκανάς, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γκανάς. Κόψτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα δοχείο.

  9. 9

    Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Ρίξτε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, αφήστε τη για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.

  10. 10

    Για τη γέμιση, χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλό είναι η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο. Χτυπήστε καλά το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το μίξερ χειρός είτε με το μούλτι. Εγώ την πρώτη φορά το χτύπησα στο μίξερ, σήμερα όμως προτίμησα το μούλτι. Με απαλές κινήσεις ενσωματώστε το τυρί μέσα στη σαντιγί. Προσθέστε και τα σποράκια της βανίλιας.Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη σαντιγί.

  11. 11

    Ανοίξτε το κέικ στα δύο οριζόντια και γεμίστε με το μίγμα σαντιγί-τυριού-μπισκότων. Βάλτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κέικ, ρίξτε από πάνω τη γκανάς και στολίστε όπως θέλετε.

Αντιδράσεις

Από

toniadimitropoulou
toniadimitropoulou @cook_8478827
στις
eleusina,ellada