Conna
Conna @cook_8469098
,

Η γνωστή Dobostorte. Εντυπωσιακή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για τη συγκεκριμένη κρέμα να χρησιμοποιήσετε γκανάζ για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα (απλως δεν θα ειναι dobostorte πια). Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
  2. 6 ασπράδια αυγών
  3. 120 γρ. ζάχαρη
  4. 140 γρ. αλεύρι
  5. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  6. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  7. 180 γρ. ζάχαρη
  8. 150 γρ. νερό
  9. 450 γρ. βούτυρο
  10. 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  11. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  12. 200 γρ. ζάχαρη
  13. 50 γρ. νερό
  14. λίγο γλυκόζη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟXτυπάμε τους κρόκους μαζί με 100 γρ. από τη ζάχαρη μας μέχρι ν' ασπρίσουν.

  2. 2

    Σταματάμε το χτύπημα και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μίγμα των αυγών,

  4. 4

    Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε πολύ απαλά το ανακάτεμα να ενσωματωθει το αλεύρι. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλα.

  5. 5

    Σε μια επιφάνια σιλικόνης ή σε λαδόκολλα πάνω στην λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε το υλικό σε σχήμα κύκλου 20 εκ. και σε πολύ λεπτό πάχος. Ψήνουμε στους 180°C για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει ανοικτό χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού το ξεκολλάμε από τη λαμαρίνα και το αφήνουμε. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 8 φορές γιατί χρειαζόμαστε 8 φύλλα.

  6. 6

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΒράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει αρκετά η ζάχαρη (να φτάσει στους 110°C).

  7. 7

    Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ ρίχνοντας σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να κρυώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.

  8. 8

    Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τα χτυπημένα αυγά.

  9. 9

    Στο τέλος ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.

  10. 10

    Σε κάθε φύλλο μπισκότου που φτιάξαμε τοποθετούμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε και στα 8 φύλλα.

  11. 11

    Καλύπτουμε την τούρτα και τα πλαϊνά με κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

  12. 12

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑΒράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Την αδειάζουμε σε μια επιφάνια σιλικόνης με προσοχή να μην καούμε. Με μια σπάτουλα με γρήγορες κινήσεις την απλώνουμε σε λεπτό φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει, τη σπάμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε το γλυκό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

karavour
karavour @Irini311979
Τελικά την ανέβασες.Δε σκέφτεσαι καθόλου τους άλλους που μάταια προσπαθούν πόσους μηνες να χάσουν μερικά παραπανίσια κιλάκια..

Χαχα, πλάκα κάνω (μην παρεξηγηθώ κιόλας από κανέναν..). Τέλεια εμφάνιση και παρουσίαση. Θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα επιστρέψω. Να ρωτήσω τί εννοείς όταν λές ετοιμη στον τίτλο? Επίσης είναι η dobostorte η αυστριακή? Πέρσυ στην Αυστρία συνάντησα αυτό το γλυκάκι μ'αυτό το όνομα, αλλά δεν θυμάμαι αν το δοκίμασα

Από

Conna
Conna @cook_8469098
στις
,