Τούρτα με σαβαγιάρ
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Σοφία. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ, δροσερό και πάρα πολύ νόστιμο. Το κάνω σε όλες τις γιορτές και όσοι το τρώνε απλά ενθουσιάζονται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ερμόλ με το ζαχαρούχο θέλουν αρκετό χτύπημα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει
-
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα δύο ερμόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο τα ζαχαρούχα, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ. Το μίγμα πρέπει να γίνει αφράτο.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα το λιωμένο βιτάμ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ
-
4
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κακάο και τη ζάχαρη
-
5
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε στο σκεύος (εγώ χρησιμοποιώ το μεγάλο, βαθύ ταψί της κουζίνας)
-
6
Από πάνω ρίχνουμε λιγότερη από τη μισή κρέμα
-
7
Στρώνουμε ξανά μία στρώση σαβαγιάρ
-
8
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα
-
9
Τέλος από πάνω ρίχνουμε την τρούφα
-
10
Το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες και είναι πανέτοιμο και πεντανόστιμο
Σχόλια (6)