κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα με σαβαγιάρ
lagthes
lagthes @cook_8454624

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Σοφία. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ, δροσερό και πάρα πολύ νόστιμο. Το κάνω σε όλες τις γιορτές και όσοι το τρώνε απλά ενθουσιάζονται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ερμόλ με το ζαχαρούχο θέλουν αρκετό χτύπημα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 850 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
  2. 250 γρ. μαργαρίνη
  3. 1 και 1/2 λίτρο γάλα
  4. 10 κουταλιές σούπας κακάο
  5. 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  6. 2 ζαχαρούχα γάλατα
  7. 2 σακουλάκια τρούφα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα δύο ερμόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο τα ζαχαρούχα, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ. Το μίγμα πρέπει να γίνει αφράτο.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα το λιωμένο βιτάμ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ

  4. 4

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κακάο και τη ζάχαρη

  5. 5

    Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε στο σκεύος (εγώ χρησιμοποιώ το μεγάλο, βαθύ ταψί της κουζίνας)

  6. 6

    Από πάνω ρίχνουμε λιγότερη από τη μισή κρέμα

  7. 7

    Στρώνουμε ξανά μία στρώση σαβαγιάρ

  8. 8

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα

  9. 9

    Τέλος από πάνω ρίχνουμε την τρούφα

  10. 10

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες και είναι πανέτοιμο και πεντανόστιμο

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

evaevaeva
evaevaeva @cook_8453406
ωραιοτατο φαινεται και πολυ ευκολο!\n..αν ηξερα και τι ειναι το ερμολ και που το βρισκουμε.. :)

Από

lagthes
lagthes @cook_8454624
στις