Τούρτα με τυρί κρέμα και φρούτα

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Η αγαπημένη μου τούρτα γενεθλίων!!! Με τυρί κρέμα, γιαούρτι, ό,τι φρούτα φανταστείς και πανεύκολη να την φτιάξεις!!! Πάνω από όλα πολύ χαμηλή σε λιπαρά, ότι ακριβώς πρέπει για το καλοκαίρι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρόκειται για μία πολύ ελαφριά τούρτα όσον αφορά τα λιπαρά στην κρέμα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη που υπάρχει στην κρέμα με ένα γλυκαντικό της αρεσκείας μας για να λιγοστέψουμε ακόμη περισσότερο τη ζάχαρη (π.χ. στέβια).Πρόκειται για την κρέμα που χρησιμοποιώ στη συνταγή αυτή μόνο που φτιάχνω διπλάσια ποσότητα.Η συνταγή για το παντεσπάνι προέρχεται από το site http//tatyanaseverydayfood.com/make-perfect-sponge-cake-video/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
20 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι (sponge cake)
  2. 2/3 ποτηριού κρυσταλλική ζάχαρη
  3. 6 αυγά ολόκληρα
  4. 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κ.γ baking powder
  6. Για την Γέμιση (κρέμα)
  7. 400 γρ. τυρί κρέμα 4% fat
  8. 500 γρ. γιαούρτι 0%-2% fat
  9. 2 μικρές βανίλιες
  10. 4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  11. 2 φακελάκια σκόνη ζελατίνης (20 γρ.) διαλυμένη σε 1/2 χλιαρό νερό
  12. Φρούτα
  13. 1 ώριμο ακτινίδιο κομμένο σε λωρίδες και τέταρτα
  14. 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
  15. 4-5 μισά ροδάκινα κομπόστα μέσα σε χυμό κομμένα σε φέτες
  16. 6-8 φράουλες κομμένες στη μέση
  17. Για την επιφάνεια
  18. 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης (10 γρ.) διαλυμένο σε 350 γρ. νερό χλιαρό
  19. Φρούτα της αρεσκείας σας5 φράουλες, 4 ροδέλες ανανά κομπόστα σε χυμό, 3 μισά ροδάκινα κομπόστα μέσα σε χυμό, 1 ώριμο ακτινίδιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι (2 κομμάτια)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.Ετοιμάζουμε δύο στρογγυλές φόρμες ψησίματος (24cm) βάζοντας λαδόκολλα στο κάτω μέρος και λίγο βούτυρο στο πλάι για να μην κολλήσει το παντεσπάνι.Σε ένα μπολ (ή μίξερ) χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοικτόχρωμο κίτρινο (σχεδόν άσπρο χρώμα).

  2. 2

    Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κοσκινίζουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις δύο φόρμες ψησίματος και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ένα «χρυσαφί» χρώμα στην επιφάνεια. Περίπου 10-12 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να «κρυώσουν» πολύ καλά για να τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες ψησίματος. Τότε αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση.

  5. 5

    Σε δοχείο του μίξερ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη.

  6. 6

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη αφού την έχουμε διαλύσει μέσα σε 1/2 ποτηριού νερό από προηγουμένως.

  7. 7

    Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα ψησίματος 24 cm η οποία μπορεί να «ανοίξει» ο περίγυρος. Τοποθετούμε πρώτα το ένα παντεσπάνι και από πάνω τη μισή δόση από την κρέμα.

  8. 8

    Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε διάφορα κομμένα φρούτα της αρεσκείας μας και γεμίζουμε όλη την επιφάνεια. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και αλεσμένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα, ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό.

  9. 9

    Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και από πάνω όλη την υπόλοιπη κρέμα. Την ισιώνουμε καλά στην επιφάνεια και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο, το λιγότερο 6 ώρες να πήξει και να στηθεί καλά.

  10. 10

    Αφού πήξει καλά η τούρτα ετοιμάζουμε τα υλικά για την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα δημιουργώντας ωραία διακόσμηση στην επιφάνεια. Έπειτα προσθέτουμε προσεχτικά με ένα κουτάλι τη ζελατίνη έτσι να «ενώσει» τα φρούτα μεταξύ τους και να μην «πέφτουν» όταν θα κόβουμε την τούρτα.

  11. 11

    Τοποθετούμε την τούρτα ξανά στο ψυγείο να πήξει η ζελατίνη 1 ώρα το λιγότερο.Όταν πήξει και η ζελατίνη στην επιφάνεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τον περίγυρο της φόρμας ψησίματος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus