Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα
Ένα νηστίσιμο μα πεντανόστιμο γλύκισμα,του Στέλιου Παρλιάρου.Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 4 ώρες
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ιδανικό για την σαρακοστή που όλοι μας γυρεύουμε κάτι γλυκό και νόστιμο να ....βάλουμε στο στόμα μας!
Υλικά
-
1 κιλό χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια
-
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, χοντροκομμένα.
-
200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
-
100 γρ. σησαμέλαιο
-
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
-
1 κουτ. σούπας μέλι, θυμαρίσιο
-
σουσάμι για την επιφάνεια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους το χαλβά και τον βάζουμε σ’ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το μοσχοκάρυδο και το μέλι.
-
2
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τον χαλβά και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια ημισφαιρική φόρμα ή μπολ χωρητικότητας γύρω στο 1,5 λίτρο. Αφήνουμε το γλυκό να στερεοποιηθεί εκτός ψυγείου για περίπου 4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια