Τούρτα μερέντα by Kontop
Εύκολη και φθήνη τούρτα με μερέντα για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέρεντα βάζουμε όση θέλουμε αναλόγως με το πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα.Εκτος από χυμό μπορούμε να βάλουμε λίκερ.Στο στολίσμα χρησιμοποιούμε ότι θελουμε.
Υλικά
-
παντεσπάνι (σοκολάτας προαιρετικά, έτοιμο)
-
2 μόρφατ
-
4 κουταλιές της σούπας μερέντα
-
χυμό (για να βρέξουμε το παντεσπάνι)
-
1 μικρό εβαπορέ
-
πουράκια, κουβερτούρα (στόλισμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε μαζί την μερέντα, τη μία μόρφατ και ένα κουτάλι της σούπας από το δεύτερο και λίγο γάλα εβαπορέ για να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
-
2
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, ενώ ταυτόχρονα βρέχουμε τα τμήματα από το παντεσπάνι με τον χυμό.
-
3
Αλοίφουμε την κρέμα ανάμεσα στο παντεσπάνι.
-
4
Χτυπάμε την υπόλοιπη μόρφατ μαζί με δυό κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο και λίγο εβαπορέ για να γίνει μια ομοιομορφη κρέμα και απλώνουμε πάνω στην κρέμα και γύρω γύρω.
-
5
Σπάμε και στερεώνουμε τα πουράκια γύρω γύρω.
-
6
Τέλος πασπαλίζουμε με τριμέννη κουβερτούρα.
Σχόλια