Τούρτα μερέντα-μπισκοτίνο
Παραλλαγή της τούρτας νουτέλα, όπως αρέσει σε εμάς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 δόση για το κέικ σοκολάτας https://cookpad.com/gr/sintages/3066910-keik-sokolatas
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
1 μερέντα
-
1 πακέτο oreo cookies
-
σιρόπι βύσσινο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από την προηγούμενη ετοιμάζω το κέικ μου, ώστε να παγώσει και να είναι πιο σταθερό.
-
2
Την επόμενη το κόβω σε 3 πάτους. Προτιμώ αυτό το κέικ γιατί είναι σοκολατένιο και υγρό, και δεν χρειάζεται σιρόπιασμα.
-
3
Χτυπάω τα 2/3 της κρέμας γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνω και την μερέντα.
-
4
Μετά από λίγο χτύπημα έχω μια σοκολατένια σαντιγί. Την αφήνω λίγο να σταθεί στο ψυγείο.
-
5
Χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια.
-
6
Όταν γίνει σαντιγί, ρίχνω τριμμένα ή κομματιασμένα τα μισά μπισκότα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
-
7
Την αφήνω επίσης λίγο να σταθεί στο ψυγείο.
-
8
Συναρμολογώ σιγά σιγά την τούρτα μου. Παίρνω τον πρώτο πάτο, και απλώνω το 1/3 της σοκολατένιας σαντιγί. Αν θέλουμε, πριν βάλουμε την σοκολατένια κρέμα, μπορούμε να βάλουμε λίγο σιρόπι βύσσινο πάνω στο κέικ μας.
-
9
Από πάνω τοποθετώ τον δεύτερο πάτο προσεχτικά. Ρίχνω λίγο σιρόπι βύσσινο και εδώ αν θέλω, και στην συνέχεια απλώνουμε την σαντιγί με τα μπισκότα.
-
10
Τελειώνουμε με τον τελευταίο πάτο.
-
11
Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την σοκολατένια σαντιγί που έχουμε κρατήσει.
-
12
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, όπως μας αρέσει!
Σχόλια (32)