κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα μόκα
ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Την τούρτα αυτή όποτε την φτιάχνει η μαμά μου εξαφανίζεται διά μαγείας! Είναι τέλεια!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 375 γρ μαργαρίνη
  2. 3/4 μπισκότα μιράντα
  3. 3 αυγά (2 ασπράδια, 3 κρόκους)
  4. 2 φλυτζάνια καφέ κονιάκ
  5. Νες καφέ-λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ-γάλα (για το βούτηγμα των μπισκότων)
  6. Για τα αμύγδαλα καραμελέ
  7. 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
  8. 6-7 κ.σ ζάχαρη
  9. 2 κ.σ μαργαρίνη
  10. 2-3 σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη καλά

  2. 2

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους

  3. 3

    Ρίχνουμε το κονιάκ

  4. 4

    Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα

  5. 5

    Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη

  6. 6

    Ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα

  7. 7

    Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν ένα σκούρο χρώμα καραμέλας

  8. 8

    Τα αφήνουμε σε μέρος που θα μπορούμε να τα ξεκολήσουμε και αφού κρυώσουν καλά τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ

  9. 9

    Βάζουμε μια στρώση μπισκότα (βουτυγμένα στο γάλα-νες καφέ-λικέρ). Συνεχίζουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα

  10. 10

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ