κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
CookingGirl
CookingGirl @cook_8520522
Κρήτη,Ελλάδα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, ό,τι πιο τέλειο και στη γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 με 6 άτομα
  1. Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)
  2. 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  3. 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  4. 1/4 φλ. κονιάκ
  5. Για τη διπλή πανακότα
  6. 200 . γρ. φρέσκο γάλα
  7. 1 βανίλια
  8. 6 κ.σ. ζάχαρη
  9. 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  10. Για γαρνίρισμα
  11. λιωμένη σοκολάτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει.Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30'.

  3. 3

    Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5'. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους Προσθέτουμε στην πανακότα.

  4. 4

    Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  5. 5

    Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.

  6. 6

    Γαρνίρουμε με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

CookingGirl
CookingGirl @cook_8520522
στις
Κρήτη,Ελλάδα