Τούρτα μωσαϊκό με φυστίκια
Εύκολη, μοιάζει με μωσαικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να δώσουμε άρωμα στην τούρτα μας βάζοντας ένα σφινάκι λικέρ (όποιο μας αρέσει).
Υλικά
-
600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
-
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
-
85 γρ. γλυκόζη
-
1 ποτήρι φυστίκια κάσιους
-
1 ποτήρι φιστίκια Αιγίνης
-
1 ποτήρι γλασαρισμένα φρούτα
-
0.5 ποτήρι λευκά αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα.
-
ΓΛΑΣΟ
-
150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη, να γίνουν ενα ομοιογενές μείγμα, το ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα μεταλικό στρογγιλό μπολ που να χωράει ενάμισι κιλό μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
-
3
Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτούρα και ανακατέυουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
-
4
Αφηνουμε να κρυώσει η σοκολάτα. Βγάζουμε το μπόλ απο το ψυγείο το γυρνάμε σε πιατέλα μεγάλη ή σε είδικο δίσκο για τούρτες, το ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε με το μείγμα του γλάσου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια