Τούρτα μωσαϊκό
Πανεύκολη συνταγή με ότι έχουμε στο ψυγείο..
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τα στολίσω το γλυκό μου,αλέθω μια χούφτα αμύγδαλα με 2 μπισκότα και τα ρίχνω απο πάνω. Επίσης, όταν θα σερβίρετε το γλυκό δεν πρέπει να βάλετε μεγάλο κομματι γιατί θα λιγώσει. Μικρό κομμάτι=μεγαλύτερη απόλαυση
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το μωσαϊκό, λιώνω την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρι. Σε ένα μπόλ σπάω τα μπισκότα, ριχνω την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύω. Μετά ρίχνω το μείγμα με την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη και ξανά ανακατεύω. Βάζω το μείγμα σε ένα τσέρκεϊ ή ταψι διαμέτρου 24. Το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
-
2
Για την κρέμα, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω το αλεύρι. Ανακατεύω γρήγορα και μετά ριχνω το γάλα και ανακατεύω να γίνει ένα μείγμα. Βάζω παλι στη φωτιά το μείγμα και ανακατεύω συνεχώς να πήξει η κρέμα. Τέλος αποσύρω απο την φωτιά και ριχνω τις βανίλιες και το αυγό,ανακατεύω γρήγορα.
-
3
Ρίχνω την κρέμα πάνω από το μωσαϊκό και βάζω στο ψυγείο.
Σχόλια (6)