Τούρτα μους γιαούρτι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να μην ψήσετε την βάση αλλά να την βάλετε στο ψυγείο να κρυώσει, όπως την βάση του cheesecake. Απλά ο φούρνος το κάνει πιο τραγανό!!Τα φύλλα ζελατίνας να είναι περίπου 2γρ το κάθε ένα αλλιώς θα γίνει πολύ σκληρή η μους
Υλικά
-
250 gr. μπισκότα ολικής αλέσεως {digestive}
-
80 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
500 gr. γιαούρτι στραγγιστό
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
4-5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
-
3 φύλλα ζελατίνας μικρά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη & γιαούρτι στο mixer.
-
3
Έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στρίβουμε με τα χέρια και την λιώνουμε σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε στη μους γιαούρτι, την αδειάζουμε στη βάση μπισκότου, στρώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
-
5
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή γλυκό κουταλιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)