κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα μους γιαούρτι
Sta
Sta @cook_8451804

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να μην ψήσετε την βάση αλλά να την βάλετε στο ψυγείο να κρυώσει, όπως την βάση του cheesecake. Απλά ο φούρνος το κάνει πιο τραγανό!!Τα φύλλα ζελατίνας να είναι περίπου 2γρ το κάθε ένα αλλιώς θα γίνει πολύ σκληρή η μους

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 10 άτομα
  1. 250 gr. μπισκότα ολικής αλέσεως {digestive}
  2. 80 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 500 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  4. 4-5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  5. 3 φύλλα ζελατίνας μικρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη & γιαούρτι στο mixer.

  3. 3

    Έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στρίβουμε με τα χέρια και την λιώνουμε σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό.

  4. 4

    Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε στη μους γιαούρτι, την αδειάζουμε στη βάση μπισκότου, στρώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

  5. 5

    Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή γλυκό κουταλιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

KristineS
KristineS @cook_8451507
Η όλη δομή και η κατασκευή μου θυμίζει cheese cake. Έτσι είναι η μορφή του???

Από

Sta
Sta @cook_8451804
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα