Τούρτα nes cafe
Είναι ιδιαιτερη για ένα ωραίο απογευματινο καφέ ή τσάι. Προτεινεται για γενέθλια ενηλικων. Εύκολη και δροσερη.
Recipe by alessandra
Υλικά
-
για το παντεσπάνι
-
6 αυγά
-
1 1/2 φλιτζανι τσαγιου ζάχαρη
-
1 1/2 φλιτζανι τσαγιου αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
σιρόπι
-
20 κουταλιες σουπας ζάχαρη
-
9 κουταλιες σουπας κακάο
-
3 κουταλιες σουπας νες καφέ
-
2 φλιτζανια τσαγιου νερό
-
2 κουτια αλσα τοπ
-
2 κουπες εβαπορέ
-
10 κουταλιες περίπου ζάχαρη
-
1 χουφτα καβουρδισμενα ή καραμελωνεμα τριμμένα αμύγδαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε στο μείγμα των κροκων εναλλάξ λίγο μαρέγκα και το μείγμα με το μπέικιν και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το παντεσπάνι καλό είναι να έχει φτιαχτει από την προηγουμενη ή να έχει ώρες γιατί πρέπει να κοπεί στη μέση.
-
2
Για το σιρόπι βάζουμε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν βράση και διαλυθουν καλά, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Για την κρέμα χτυπάμε τα υλικά (κρυα) για να γίνουν σαντιγί να αφρατευσει.
-
4
Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Το μισό σιρόπι το βάζουμε στο κάτω παντεσπάνι και βάζουμε τη μισή σαντιγί και λίγο παραπάνω. Στο άλλο κομμάτι, από τη μέσα πλευρά όχι από τη κρούστα, βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το τοποθετούμε στο άλλο το παντεσπάνι με τη μέσα φορά προσ τα κάτω. Γαρνίρουμε από πάνω με τη σαντιγί και βάζουμε καβουρδισμενα ή καραμελωμένα αμύγδαλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μια με δυο ώρες για να σφίξει.
Σχόλια (44)