Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια πολύ καλή μου φίλη παντρεύτηκε το Σάββατο, κάνοντας τον πιο ωραίο και ανορθόδοξο γάμο ever. Μου ζήτησε να της κάνω μια τούρτα μικρή για να κόψουν και διάλεξε μια απλή, πολύχρωμη τούρτα με καρδιές για στολίδια. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν μια τούρτα από κέικ σοκολάτας, με frosting βουτυρόκρεμα ελβετικής μαρέγκας.
Είναι μια τούρτα αρκετά εύκολη να γίνει (ειδικά εάν δεν είναι κανείς τόσο τελειομανής όσο εγώ...) με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Με τον ίδιο τρόπο, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικό scraper, μπορεί να γίνει ντεγκραντέ αλλά όχι λεία, να κάνει κυματισμούς η κρέμα μας (υπάρχουν scrapers που έχουν δοντάκια στην άκρη). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπατουλίτσα και να περάστε το κέικ αντί για scraper, που θα δημιουργήσει ωραίες γραμμές πάνω του.
Συνταγές που διάλεξα:
Κέικ: https://cookpad.com/gr/sintages/3066910-keik-sokolatas
Βουτυρόκρεμα: https://cookpad.cohttps://cookpad.com/gr/sintages/3081140
Στολίδια: https://cookpad.com/gr/sintages/3087087
Η βουτυρόκρεμα αυτή είναι ιδιαίτερα νόστιμη και ελαφριά, ενώ κρατάει πολύ καλά εκτός ψυγείου σε θερμοκρασίες σχετικά δροσερές (μέχρι 25°C- μετά ιδρώνει κάπως, αλλά και πάλι στέκεται). Χρειάστηκα τεράστια δόση βέβαια, αφού γέμισα και στόλισα ένα διπλό κέικ στην ουσία. Για να καταλάβετε έκανα δόση με 11 αυγά! Θα μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε frosting.
Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι χρώματα θέλετε, είτε διαφορετικά, είτε το ίδιο χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Κρέμα της επιλογής μας
  2. Κέικ της επιλογής μας
  3. Σπάτουλα
  4. Κορνέ
  5. Smoother
  6. Χάρακα ή scraper
  7. Δίσκο που γυρίζει
  8. Χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε το κέικ που θέλετε και το κόβετε σε πάτους. Όσο πιο καλή δουλειά κάνετε στο να είναι ίσιοι οι πάτοι, τόσο πιο εύκολη και καλή θα είναι η δουλειά σας μετά. Για την συγκεκριμένη τούρτα έφτιαξα δυο δόσεις από το κέικ σοκολάτας μου, έκοψα το καθένα σε 3 πάτους και χρησιμοποιήσα τους δυο κάτω από το κάθε κέικ. Τον τρίτο πάτο (που στην ουσία ήταν η κορυφή που δεν είναι ίσια) τον φάγαμε για πρωινό!

  2. 2

    Βάζουμε τον πρώτο πάτο πάνω στο δίσκο που γυρίζει και απλώνουμε πάνω την κρέμα μας. Εγώ έφτιαξα ένα δίσκο (γιατί δεν βρήκα εδώ) από χαρτόνι, λίιιγο πιο μεγάλο από τη διάμετρο του κέικ, τον οποίο έντυσα με αλουμινόχαρτο και έστησα το κέικ εκεί, ώστε να είναι εύκολο μετά να μετακινήσω την τούρτα από τον ξύλινο δίσκο στο δίσκο που θα παρουσιαζόταν η τούρτα.

  3. 3

    Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή με τους υπόλοιπους πάτους. Για να φανεί ωραία η τούρτα αυτή χρειάζεται να είναι ψηλή. Θα πρότεινα τουλάχιστον 3 πάτους δηλαδή για να γίνει όμορφη.

  4. 4

    Περνάμε μια ελαφριά στρώση κρέμας πάνω σε όλο το κέικ. Στα αγγλικά αυτό το λένε crumb coating. Βάζεις την κρέμα και αφήνεις την τούρτα να παγώσει, "κλείνοντας" τα ψίχουλα μέσα εκεί, ώστε μετά όταν την καλύψεις να μην υπάρχουν καθόλου ψίχουλα που να μπλέξουν με την κρέμα και να φαίνονται. Προσοχή εδώ όταν παίρνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα από το μπολ να είναι κάθε φορά καθαρή ώστε να μη βρωμίσουμε την κρέμα με ψίχουλα και πάει χαμένος ο κόπος μας.

  5. 5

    Αφήνουμε την τούρτα να παγώσει στο ψυγείο. Χωρίζουμε την κρέμα σε όσα μέρη θέλουμε, ανάλογα με τα χρώματα που θα βάλουμε. Εγώ κράτησα αρκετή στο ουδέτερο χρώμα για το πάνω μέρος της τούρτας και έφτιαξα και 4 χρώματα ακόμα, μωβ, ροζ, πορτοκαλί και κίτρινο (στο περίπου). Θέλει περίπου μισό φλυτζάνι κρέμας από το κάθε χρώμα.

  6. 6

    Βάζουμε αρκετή ποσότητα κρέμας στο πάνω μέρος, αφήνοντας να πέσει και στα πλάγια λίγο. Αυτό θα ενωθεί με τα άλλα χρώματά μας, για να γίνει ένα ωραίο ντεγκραντέ.

  7. 7

    Με το κορνέ μας βάζουμε σειρές από τα χρώματά μας. Δηλαδή γεμίζουμε το κορνέ με το χρώμα που θα πάει κάτω, κάνουμε 1-2 σειρές με αυτό. Αδειάζουμε τυχόν κρέμα που έμεινε μέσα στο μπολ της και γεμίζουμε με το επόμενο χρώμα. Δε χρειάζεται να έχουμε διαφορετικά κορνέ, ίσα ίσα που θα γίνει καλύτερα η ανάμειξη εάν έχει παραμείνει (λίγο) χρώμα στο κορνέ μας. Δεν μας πειράζουν κενά, ούτε χρειάζεται να είναι ομοιόμορφο.

  8. 8

    Τώρα παίρνουμε κανονικά ένα scraper (δεν έχω ιδέα πώς το λένε στα ελληνικά) για να ισιώσουμε την κρέμα μας. Επειδή η τούρτα ήταν πολύ ψηλή και δεν είχα τόσο μεγάλο scraper, ήρθε η ώρα της πατέντας. Έκανα την ίδια δουλειά ακριβώς με ένα χάρακα ορθής γωνίας! Πατάει η μια πλευρά κάτω, ακουμπάει η άλλη στην κρέμα και γυρνάς το δίσκο. Η κρέμα απλώνεται παντού ομοιόμορφα.

  9. 9

    Εάν υπάρχουν κενά ανάμεσα στα χρώματα, προσθέτουμε στο σημείο εκείνο με μια σπατουλίτσα λίγη κρέμα αυτού του χρώματος και ξαναπερνάμε με το χάρακα. Γενικά περνάμε όσες φορές χρειαστεί για να γίνει λείο, προσέχοντας να καθαρίζουμε το χάρακα διαρκώς και φυσικά να μην αφαιρούμε μεγάλη ποσότητα κρέμας.

  10. 10

    Ισιώνουμε κάπως και το πάνω μέρος της και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λιγάκι. Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμα εντελώς τέλεια η τούρτα μας, είναι ικανοποιητική δηλαδή, αλλά όχι τέλεια. Δε μας πειράζει, θα τη φτιάξουμε.

  11. 11

    Εφόσον έχει κρυώσει κάπως (προσοχή να μην έχει κοκκαλώσει κιόλας - αυτό εξαρτάται από την κρέμα που έχετε χρησιμοποιήσει), την περνάμε με το smoother πλέον για να γίνει εντελώς λεία.

  12. 12

    Ισιώνουμε και το πάνω μέρος (αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι - εμένα με βοήθησε το να είναι παγωμένη η τούρτα) και η τούρτα μας είναι έτοιμη!

  13. 13

    Εάν θέλουμε της προσθέτουμε στολίδια, με όποιον τρόπο επιθυμούμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Καταπληκτική! Εύκολη φαίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο! Να ζήσουν οι νεόνυμφοι!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα