Τούρτα Ντόρα

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια τούρτα για τα παιδιά που λατρεύουν τη Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά χρειάζεται υπομονή και προσοχή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με άσπρο κάνουμετα μάτιαΜε ελαφρώς καφέτην επικάλυψη και το δέρμαΜε απλό σοκολατίΤο περίγραμμα των μαλλιών, τις ίριδες και το εσωτερικό του στόματοςΜε σκούρο σοκολατίτο περίγραμμα των ματιών, της μύτης, του στόματος και τα μαλλιά.Με μαύροτις κόρες

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 δόσεις παντεσπάνι
  2. 2 δόσεις κρέμας (ό,τι θέλετε) για τη γέμιση
  3. 1 ερμόλ (ή άσπρη σαντιγύ) και 1 σαντιγύ σοκολάτας για την επικάλυψη
  4. 1 φλ. σιρόπι
  5. 3 κορνέ
  6. μικρή μύτη στρογγυλή
  7. μικρή μύτη αστεράκι
  8. μύτη αστεράκι ή φύλλο μεγαλύτερη
  9. Χρώμα ζαχαροπλαστικής μαύρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάξτε 3 παντεσπάνια ορθογώνια. Τυπώστε το κεφάλι της Ντόρας και κόψτε το παντεσπάνι σας ανάλογα. Μπορείτε φυσικά να το κάνετε και με το μάτι, είναι ένα σχήμα σαν μπάλα του μπέιζμπολ κάπως, απλώς η εικόνα θα σας βοηθήσει και στο σχεδίασμα μετά.

  2. 2

    Φτιάξτε την τούρτα σας κανονικά. Δηλαδή παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι, σιρόπι. Βάλτε ό,τι κρέμα σας αρέσει. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

  3. 3

    Φτιάξτε σαντιγύ με το ένα ερμόλ (φυσικά μπορείτε να βάλετε ό,τι σαντιγύ θέλετε). Κρατήστε λίγη άσπρη για τα μάτια (δυο κουταλιές σούπας είναι αρκετές) και στο υπόλοιπο προσθέσετε κακάο τόσο, ώστε να πάρει μια ελαφριά καφέ απόχρωση, όπως θέλετε να είναι το δέρμα της Ντόρας (προσθέστε και ζάχαρη άχνη μέχρι να σας αρέσει στη γεύση). Αλείψτε όλη την τούρτα έτσι (δεν χρειάζεται να έχει μεγάλο πάχος η στρώση). 

  4. 4

    Με οδηγό το σχέδιο που τυπώσατε (ή μια οποιαδήποτε εικόνα της Ντόρας), σχεδιάστε με μια οδοντογλυφίδα το πρόσωπο, μάτια, μύτη, στόμα και μαλλιά.

  5. 5

    Φτιάξτε τη σαντιγύ σοκολάτα. Βάλτε σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη περίπου 1/4 του φλυτζανιού και κάντε το περίγραμμα των μαλλιών. Αφήστε το στην άκρη.Προσθέστε στη σαντιγύ σοκολάτας και άλλο κακάο, μέχρι να γίνει πολύ σκούρα. Εγώ χρησιμοποίησα και λίγο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε και από αυτή σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και κάντε το περίγραμμα στα μάτια, μύτη και στόμα.

  6. 6

    Με τη λευκή σαντιγύ που έχετε κρατήσει, γεμίστε τις άκρες των ματιών. Με την πιο ανοιχτόχρωμη σαντιγύ σοκολάτας γεμίστε τα μάτια (την ίριδα) και το στόμα. Για να γίνουν λεία, βουτήξτε το δάχτυλό σας σε γάλα και περάστε το από πάνω.Με τη σκούρα σοκολάτα (ή ιδανικά βάζοντας μαύρο χρώμα σε λίγη λευκή ώστε να γίνει μαύρη), κάντε τις κόρες των ματιών.Με τη λευκή κάντε μια τελίτσα στις κόρες.Με τη σκούρα σοκολάτα (σε κορνέ με στρογγυλή μύτη) γεμίστε τα μαλλιά. Μετά αλλάξτε μύτη και βάλτε μια πιο χοντρή (με αστεράκι ή αυτή για φύλλα ας πούμε) και κάντε τα πλαϊνά της τούρτας.  

  7. 7

    Βάλτε σε κορνέ με μύτη λεπτό αστεράκι τη σαντιγύ για το πρόσωπο και γεμίστε και αυτό.Μπορεί να χρειαστεί να ξαναπεράσετε τα περιγράμματα λιγάκι. 

  8. 8

    Τέλος με τη σκούρα σαντιγύ κάντε δυο τσουλουφάκια στο δίσκο πάνω που έχετε την τούρτα. Γράψτε με σαντιγύ και ένα χρόνια πολλά (επίσης στο δίσκο) και είστε έτοιμοι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα