nastemma
nastemma @cook_8451783
Αθήνα,

Παγωτό τούρτα με επικάλυψη σοκολάτας και τραγανό μπισκοτένιο πάτο! Η συνταγή αυτή ήταν μια δική μου εμπνεύση (σε κάποια στιγμή μεγάααλης λιγούρας) που όμως αρέσει σε όλους! Εύκολη, με φτηνά υλικά και πεντανόστιμη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που χρησιμοποιώ εγώ είναι 25x35 περίπου και η αναλογία μεταξύ των τριών στρωμμάτων βγαίνει σωστή.Το παγωτάκι δεν τον βάζω όλο γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ. Βάζω μέχρι πάνω πάνω και αφήνω περιθώριο και για την επικάλυψη.Όσο περισεύει το κρατάω και το κάνω κάτι άλλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

600 Minutes
  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
  2. 2 πακέτα μπισκότα σοκολατένια με κομματάκια σοκολάτας
  3. περίπου μισή κούπα λιωμμένο βούτυρο
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
  5. παγωτό κρέμα που θα φτιάξετε εσείς (εγώ χρησιμοποιώ τη συνταγή "Παγωτό" της Sitronellas, που είναι απλή και τέλεια)
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  7. 125 γρ. κουβερτούρας
  8. 1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας
  9. 1/2 κούπα γάλα
  10. 1 κομματάκι βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνουμε το παγωτάκι μας.

  2. 2

    Εν τω μεταξει τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας χοντροκομμένα μέσα στο ταψάκι. Περιχύνουμε το βούτυρο παντού ώστε να βραχούν όλα τα μπισκότα μας. Ανακατεύμουμε και λιγάκι ώστε να πάει παντού και απλώνουμε ξανά καλά τα μπισκότα.

  3. 3

    Τα βάζουμε για πέντα λεπτά στη κατάψυξη όσο είμαστε στο τελευταίο στάδιο της συνταγής του παγωτού, οπότε όταν βγάλουμε το παγωτό μας απ΄τη ψύξη το περιχύνουμε πάνω στα μπισκότα.

  4. 4

    Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον από πάνω.

  5. 5

    Μετά φτιάχνουμε τη σοκολάτα. Σε μπεν μαρι βάζουμε τη κουβερτούρα, το γλάσο και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν όλα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχως ώσπου να γίνει λείο το μείγμα. Το αφήνουμε λίγο να παγώσει.

  6. 6

    Μόλις παγώσει το παγωτό καλά ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω απ'το παγωτό να πάει παντού. Το απλώνουμε γρήγορα και χωρίς πολλές κινήσεις ώστε αν λιώσει λίγο το παγωτό να μην ανακατευτεί με τη σοκολάτα και το βάζουμε ξανά στη κατάψυξη.

  7. 7

    Μετά από λίγο μπορούμε να ρίξουμε λίγη άσπρη τρούφα. Να μην έχει παγώσει όμως η σοκολάτα ώστε να κολλήσει η τρουφίτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Λες μπισκότα σοκολατένια , μπορείς να μας πεις ποια ακριβώς χρησιμοποιείς...

Από

nastemma
nastemma @cook_8451783
στις
Αθήνα,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα