Τούρτα παγωτό με πραλίνα φουντουκιού
Μια τούρμπο τούρτα παγωτό που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
-
500 ml γάλα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
1200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
-
300 γρ καβουρντισμένα φουντούκια
-
1 κέικ marbre (περίπου 800 γρ.)
-
Για την ganache
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κέικ σε λεπτές φέτες.
-
2
Καλύπτουμε πολύ καλά με μεμβράνη ένα βαθύ μπολ (διαμέτρου 30 εκ.). Δεν θέλουμε το μείγμα που θα βάλουμε μέσα να κολλήσει στο μπολ.
-
3
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.
-
4
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.
-
5
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα 2/3 της πραλίνας με το γάλα, μέχρι να ενοποιηθούν. Όταν ενωθούν και είναι σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε απαλά με σπάτουλα και την σαντιγί.
-
6
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζουμε για 10 στους 180, μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
7
Στρώνουμε στο μπολ φέτες κέικ. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από το 1/3 της πραλίνας που μας είχε μείνει, λίγα φουντούκια και το 1/3 του μείγματος με την σαντιγί.
-
8
Συνεχίζουμε πάλι με κέικ, πραλίνα, φουντούκια, σαντιγί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Φροντίζουμε να τελειώσουμε με κέικ, που θα αποτελέσει την βάση της τούρτας μας!
-
9
Κλείνουμε με μεμβράνη καλά, πιέζοντας να φύγει ο αέρας. Βάζουμε κατάψυξη.
-
10
Όταν παγώσει η τούρτα μας, φτιάχνουμε την γκανάζ ζεσταίνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Όταν η τούρτα έχει παγώσει και την γυρίσουμε σε μια πιατέλα, την περιχύνουμε με την γκανάζ μας και στολίζουμε με φουντούκια!
Σχόλια