Chiffon
Chiffon @A1973Chiffon

Μία τούρτα παγωτό που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας!

Recipe by Chiffon

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
10 άτομα
  1. 2 πακέτα σφολιατίνια
  2. 200 γρμ. ζαχαρούχο γάλα (½ κουτάκι)
  3. 125 γρμ. μαργαρίνη
  4. 1 γάλα εβαπορέ (400 γρμ.)
  5. 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  6. 8 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε σε μικρά κομμάτια το ένα πακέτο σφολιατίνια σε ένα μπολ.

  2. 2

    Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με το ζαχαρούχο. Μόλις λιώσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (περίπου 15 λεπτά).

  3. 3

    Ρίχνουμε τα σπασμένα σφολιατίνια στο λιωμένο μείγμα μαργαρίνης - ζαχαρούχου και ανακατεύουμε για να απορροφήσουν καλά το μείγμα όλα τα σφολιατίνια.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι φόρμα, το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στην κατάψυξη.

  4. 4

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 ποτήρι ζάχαρη και τις 5 βανίλιες μέχρι να γίνουν σαντιγί.

  5. 5

    Μεταφέρουμε την σαντιγί σε μια λεκανίτσα.

  6. 6

    Χτυπάμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ στην δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα μαζί με το ½ ποτήρι ζάχαρη και τις 3 βανίλιες μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.

  7. 7

    Μεταφέρουμε το χτυπημένο γάλα στην λεκανίτσα με την σαντιγί και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά.

  8. 8

    Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και απλώνουμε πάνω στη βάση που φτιάξαμε το μισό μείγμα κρέμα γάλακτος – εβαπορέ.

  9. 9

    Προσθέτουμε το άλλο ½ κουτί σφολιατίνια σπασμένο σε κομμάτια αραιά τοποθετημένα.

  10. 10

    Συνεχίζουμε καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα.

  11. 11

    Τρίβουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/2 κουτί σφολιατίνια και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά (τουλάχιστον ένα ολόκληρο βράδυ). Λίγο πριν σερβίρουμε την βγάζουμε από την κατάψυξη και την ξεφορμάρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

fraoules
fraoules @cook_9438446
Εν τέλει και παρ ολες τις δυσκολιες εγινε πολυ νοστιμη, δεν ξερω τι διαφορά θα εκανε αν οντως μου ειχε πετύχει το εβαπορε, ισως στην υφη, αλλα εμενα μου άρεσε κ έτσι. Το μονο αρνητικο η πικριλα που εβγαλαν οι τόσες βανιλιες. Την επόμενη φορα θα βαλω λιγότερες. Οπως και να χει φοβερο γλυκό

Από

Chiffon
Chiffon @A1973Chiffon
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε