Τούρτα παγωτό μιλφέιγ
Μία τούρτα παγωτό που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας!
Recipe by Chiffon
Υλικά
-
2 πακέτα σφολιατίνια
-
200 γρμ. ζαχαρούχο γάλα (½ κουτάκι)
-
125 γρμ. μαργαρίνη
-
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
-
1 γάλα εβαπορέ (400 γρμ.)
-
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
-
8 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε σε μικρά κομμάτια το ένα πακέτο σφολιατίνια σε ένα μπολ.
-
2
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με το ζαχαρούχο. Μόλις λιώσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (περίπου 15 λεπτά).
-
3
Ρίχνουμε τα σπασμένα σφολιατίνια στο λιωμένο μείγμα μαργαρίνης - ζαχαρούχου και ανακατεύουμε για να απορροφήσουν καλά το μείγμα όλα τα σφολιατίνια.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι φόρμα, το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στην κατάψυξη.
-
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 ποτήρι ζάχαρη και τις 5 βανίλιες μέχρι να γίνουν σαντιγί.
-
5
Μεταφέρουμε την σαντιγί σε μια λεκανίτσα.
-
6
Χτυπάμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ στην δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα μαζί με το ½ ποτήρι ζάχαρη και τις 3 βανίλιες μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.
-
7
Μεταφέρουμε το χτυπημένο γάλα στην λεκανίτσα με την σαντιγί και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά.
-
8
Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και απλώνουμε πάνω στη βάση που φτιάξαμε το μισό μείγμα κρέμα γάλακτος – εβαπορέ.
-
9
Προσθέτουμε το άλλο ½ κουτί σφολιατίνια σπασμένο σε κομμάτια αραιά τοποθετημένα.
-
10
Συνεχίζουμε καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα.
-
11
Τρίβουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/2 κουτί σφολιατίνια και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά (τουλάχιστον ένα ολόκληρο βράδυ). Λίγο πριν σερβίρουμε την βγάζουμε από την κατάψυξη και την ξεφορμάρουμε.
Σχόλια (14)