Τούρτα παγωτό toffee - μόκα
Απίθανη τούρτα για κάθε περίσταση με υπέροχο δέσιμο καραμέλας και καφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να το σερβίρετε εύκολα βγάλτε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα να μαλακώσει.
Υλικά
-
Για την βάση
-
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
Για την καραμέλα
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο
-
Για το παγωτό
-
3 αβγά
-
1 ερμόλ
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ λιωμένο σε ένα κουταλάκι ζεστό νερό
-
2 βανίλιες
-
1 μικρό κουτί νουνού
-
Για την γαρνιτούρα
-
250 ml κρέμα γάλακτος ειδική για σαντιγί, χτυπημένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο.
-
2
Τοποθετείτε ένα μεσαίου μεγέθους τσέρκι σε μία πιατέλα και στρώνετε μέσα τα μπισκότα πατώντάς τα καλά.
-
3
Ρίχνετε το ζαχαρούχο σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Το αφήνετε να καραμελώσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει. θέλει περίπου 20 λεπτά.
-
4
Μόλις το βγάλετε το χτυπάτε λίγο με το μίξερ για να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
-
5
Το αφήνετε να κρυώσει και το στρώνετε πάνω από τα μπισκότα. Αν κολλάει μπορείτε να βρέξετε λίγο τη σπάτουλα.
-
6
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και το βάζετε με το μπολ στην κατάψυξη.
-
7
Ανά περίπου 40 λεπτά το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε για να γίνει αφράτο. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε 2-3 φορές.
-
8
Πριν πήξει τελείως το απλώνετε πάνω από τη στρώση καραμέλας και ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
-
9
Μόλις παγώσει τελείως γαρνίρετε με τη σαντιγί και ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Σχόλια