Τούρτα Πραλίνα Σοκολατίνα
Τούρτα σούπερ που θα ξετρελαθείτε... την έκανα στα γενέθλια του άντρα μου και δεν πίστευαν πως την έκανα εγώ...!! ΑΑΑΑΑΑ και το πιο σημαντικό...ΓΡΗΓΟΡΗ
Λίγα μυστικά ακόμα
Την λευκή σοκολάτα την λιώνω και με ένα κορνετο γράφω και στολίζω. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 πάτοι παντεσπάνι σοκολάτας (εγώ πήρα τα έτοιμα του εμπορίου) Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή να τα πάρετε έτοιμα απο ζαχαροπλαστείο ή σούπερ μάρκετ.
-
1 κουτί σαντιγύ σε σκόνη (που έχει τα δυο σακουλάκια μέσα)
-
1/2 λίτρο γάλα
-
1 μικρή μερέντα
-
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
200 γρ κουβερτούρα μαυρη
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
-
1 σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα λευκή
-
λίγο σπιτικό σιρόπι για να ραντίσετε την τούρτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε την σαντιγη με τα 400 γρ. γάλα όπως λένε οι οδηγίες του κουτιού.
-
2
Μόλις σφίξει καλά ρίχνετε μέσα την μερέντα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα.
-
3
Βάζετε τον ένα πάτο παντεσπάνι ή σε σχαρίτσα ή σε πιατέλα της αρεσκείας σας. Ραντίζετε με το σιρόπι και περνάτε μια στρώση κρέμα. Μετά πάλι παντεσπάνι-σιρόπι-κρέμα.
-
4
Τέλος το τελευταίο παντεσπάνι και μετα την υπόλοιπη κρέμα που σιγά σιγά αφού το αλείψετε απαλά απο πάνω θα περάσετε την τούρτα να καλυφθούν και τα πλαινά της γύρω γύρω.
-
5
Αφου την τελείωσετε θα την βάλετε για ένα τέταρτο στο ψυγείο.
-
6
Σε ένα κατσαρολάκι θα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι,
-
7
Πριν βράσει θα σβήσετε το μάτι και θα ρίξετε μέσα την μαύρη κουβερτούρα.
-
8
Θα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή γκανάζ.
-
9
Βγάζετε την τούρτα απο το ψυγείο και αφού η γκανάζ σας έχει κρυώσει αρκετά ρίχνετε πάνω στην τούρτα σιγά σιγα μέχρι να καλυφθεί όλη μέχρι και τα πλαινά της.
-
10
Τέλος βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και διακοσμείτε όπως θέλετε.
Σχόλια (58)