Τούρτα σαρλότ ανανάς
Μια παραλλαγή της τούρτας σαρλότ με γεύση ανανά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε τη διακοσμείτε με δίχρωμα κερασάκια. Είναι πιο εντυπωσιακή!
Υλικά
-
2 φάκελλοι ζελέ ανανά
-
1 πακέτο σαβαγιάρ
-
3 κούπες σαντιγύ φυτική ή κρέμα γάλακτος
-
κερασάκια μαρασκίνο
-
1 κομπόστα ανανά 800 γρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζουμε τηςν κομπόστα και μετράμε το ζουμί. Πρέπει να είναι 3 κούπες.
-
2
Βράζουμε το μισό, διαλύουμε μέσα το ζελέ και ρίχνουμε το υπόλοιπο από την κομπόστα.
-
3
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό σαν μέλι.
-
4
Χτυπάμε 2 κούπες κρέμα και ανακατεύουμε με το ζελέ. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια ανανά που κρατήσαμε από την κονσέρβα. Κρατάμε μια ρόδα για γαρνίρισμα.
-
5
Βάζουμε τα σαβαγιάρ σε μια κουμπωτή φόρμα ή τσέρκι αφού τα βρέξουμε με γάλα και βάζουμε από πάνω την κρέμα μας.
-
6
Γαρνίρουμε με τη σαντιγύ που έμεινε 1 κούπα και τα κερασάκια.
Σχόλια (4)