Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα)
Είναι μια τελεία τούρτα με γεύση μερέντα δοκιμάστε την!!!Η συνταγή είναι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι βανίλιας
-
4 μεγάλα αυγά
-
220 γρ. ζάχαρη
-
220 γρ. βούτυρο μαλακό
-
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ
-
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για την κρέμα πραλίνα
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
250 γρ. άχνη ζάχαρη
-
125 γρ. κακάο
-
400 γρ. πραλίνα
-
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις.
-
2
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
-
3
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, την ώρα που θα αναμειχθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.
-
4
Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25' χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο.
-
5
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα.
-
6
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5-10' στη φόρμα τους.
-
7
Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
-
8
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
-
9
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
-
10
Για την κρέμα πραλίνα Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα,προσθέτουμε προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
-
11
Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.
-
12
Χτυπάμε για 2', προσθέτουμε την κρέμα από 150-200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή θέλουμε την κρέμα μας) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1' μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.
-
13
Συναρμολογούμε την τούρτα βάζοντας παντεσπάνι, κρέμα - πραλίνα ξανά παντεσπάνι κλπ και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)