Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
10 άτομα
  1. 300 γρ. κανταΐφι
  2. 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  3. Σιρόπι
  4. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  5. 2 κούπες νερό
  6. 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  7. 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
  8. 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  9. 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  10. 1/2 φλυτζάνι τζαγιού κρύο γάλα
  11. 4 κροκάδια αυγών
  12. 2.1 /2 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα
  13. λίγη βανίλια
  14. Γαρνίρισμα
  15. μερικά κερασάκια γλασέ
  16. καρύδι ψημένο και ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφουμε ενα ταψάκι με διάμετρο 28 εκατ με βούτυρο.

  2. 2

    Ξένουμε το κανταίφι και το στρώνουμε στο ταψάκι.

  3. 3

    Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

  4. 4

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

  5. 5

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 -6 λεπτά και περιχύνουμε το χλιαρό φύλλο κανταίφι.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με καρύδι.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε την κρέμα Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.

  8. 8

    Ριχνουμε το κρύο γάλα, χτυπάμε το μίγμα με τον αυγοδάρτη μεχρι να γίνει λειο.

  9. 9

    Μετα ρίχνουμε τα κροκάδια και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο το ζεστό γάλα.

  10. 10

    Βαζουμε το μίγμα σε μπαίν-μαρι ή σε κατσαρόλα που μπαίνει πάνω απο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια.

  11. 11

    Βαζουμε τη κρέμα σε λεκάνη με κρύο νερό για να γίνει χλιαρή.

  12. 12

    Την απλώνουμε στο κανταίφι.

  13. 13

    Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για ενα δίωρο.

  14. 14

    Γαρνίρουμε τη τούρτα μας με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντυγί, τα κερασάκια, και το τριμμένο καρύδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

psaraki1979
psaraki1979 @cook_8514616
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΝΩ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Από

giagiaglyka
giagiaglyka @cook_8499489
στις