Τούρτα Σεράι
Ενα εκμέκ σε τούρτα!
Υλικά
-
300 γρ. κανταΐφι
-
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
-
Σιρόπι
-
2 1/2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
-
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
-
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
-
3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
-
1/2 φλυτζάνι τζαγιού κρύο γάλα
-
4 κροκάδια αυγών
-
2.1 /2 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα
-
λίγη βανίλια
-
Γαρνίρισμα
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
μερικά κερασάκια γλασέ
-
καρύδι ψημένο και ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε ενα ταψάκι με διάμετρο 28 εκατ με βούτυρο.
-
2
Ξένουμε το κανταίφι και το στρώνουμε στο ταψάκι.
-
3
Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
-
4
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
-
5
Βράζουμε το σιρόπι για 5 -6 λεπτά και περιχύνουμε το χλιαρό φύλλο κανταίφι.
-
6
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
-
7
Ετοιμάζουμε την κρέμα Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
-
8
Ριχνουμε το κρύο γάλα, χτυπάμε το μίγμα με τον αυγοδάρτη μεχρι να γίνει λειο.
-
9
Μετα ρίχνουμε τα κροκάδια και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο το ζεστό γάλα.
-
10
Βαζουμε το μίγμα σε μπαίν-μαρι ή σε κατσαρόλα που μπαίνει πάνω απο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια.
-
11
Βαζουμε τη κρέμα σε λεκάνη με κρύο νερό για να γίνει χλιαρή.
-
12
Την απλώνουμε στο κανταίφι.
-
13
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για ενα δίωρο.
-
14
Γαρνίρουμε τη τούρτα μας με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντυγί, τα κερασάκια, και το τριμμένο καρύδι.
Σχόλια (2)