tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Μία δροσερή τούρτα με βελούδινη κρέμα!!! Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικη αλλά αν την δοκιμάσετε θα δείτε ότι άξιζε την αναμονή της!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα. Για στόλισμα, μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο σας εμπνέει. Στην μους αν παρατηρήσετε να "σφίγγει" το μείγμα την ώρα που ενώνετε την κουβερτούρα-μερέντα-διαλυμένο καφέ μην το φοβηθείτε, συνεχίστε κανονικά τα βήματα της συνταγής. Με το ανακάτεμα της σαντιγύς διαλύεται όπως πρέπει. Το τσέρκι που χρησιμοποίησα ήταν 24 εκατοστά. Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Βάση
  2. 250 γρ. γεμιστά μπισκότα (τύπου κλασικά Παπαδοπούλου ή oreo)
  3. 60 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  4. Καραμέλα
  5. 150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  6. 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  7. 125 γρ. μαργαρίνη
  8. 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  9. 250 γρ. μερέντα
  10. 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 3κ.σ. νερό
  11. Γαρνίρισμα
  12. 100 γρ. ζάχαρη λευκή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε μπολ.

  2. 2

    Λιώνουμε την μαργαρίνη την προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη στα μπισκότα, ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σ' ένα ταψί με διασπώμενο δίσκο τοποθετούμε στον πάτο το μείγμα με τα μπισκότα, το πατάμε να τον καλύψει ομοιόμορφα.

  4. 4

    Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 7 λεπτά.

  5. 5

    Μόλις το βγάλουμε τ' αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την καραμέλα.

  6. 6

    Για την καραμέλα, σε τηγάνι με μεγάλη επιφάνεια ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη μαζί απο την αρχή. Ανακατεύουμε συνεχώς.

  7. 7

    Μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κατευθείαν απο το ψυγείο και τα καρύδια. Όταν αρχίσει να αφρίζει και πάλι την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  8. 8

    Για την κρέμα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

  9. 9

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαν σαντιγύ.

  10. 10

    Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, έχοντας το σκεύος μας ακόμα στο μπέν μαρί κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κουβερτούρα την μερέντα και τον διαλυμένο καφέ.

  11. 11

    Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.

  12. 12

    Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας σε μπολ αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε σιγά-σιγά στην αρχή τη σαντιγί να την απορροφά κάθε φορά καθώς ανακατεύουμε περιμετρικά με απαλές κινήσεις και στην συνέχεια την προσθέτουμε όλη ανακατεύοντας να ενωθεί όλη.

  13. 13

    Αφού έχει κρυώσει για λίγο η καραμέλα μας την προσθέτουμε στην ψημένη βάση

  14. 14

    Και όταν ετοιμάσουμε την κρέμα-μους την προσθέτουμε και αυτή απο πάνω

  15. 15

    Στρώνοντας όσο μπορούμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της.

  16. 16

    Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 6 ώρες - με ένα βράδυ ακόμα καλύτερα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

  17. 17

    Για το γαρνίρισμα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι

  18. 18

    Και όταν λιώσει την απλώνουμε με μία σπάτουλα σε λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και περιμένουμε να κρυώσει και να γίνει σκληρή.

  19. 19

    Για την καραμέλα με φουντουκιά θα καβουρδίσουμε πρώτα τα φουντούκια σκέτα σε ένα πυρεξ για 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  20. 20

    Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη

  21. 21

    Και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φουντουκιά.

  22. 22

    Πριν καραμελώσει, όταν ακόμα είναι ρευστή την απλώνουμε και αυτή σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.

  23. 23

    Όταν ξεφορμάρουμε το παγωμένο γλυκό μας, κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα την κουβερτούρα μας και την τοποθετούμε περιμετρικά της τούρτας να φτιάξουμε κάτι σαν φράχτη

  24. 24

    Και την καραμέλα με τα φουντουκιά την σπάμε και αυτή σε ακανόνιστα κομμάτια και στολίζουμε την επιφάνεια στο πάνω μέρος την τούρτας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
ΠΟλυ ενδειαφερουσα τουρτητσα.Μπαινει στη λιστα με τα προσεχως .Και τοτε θα επανελθω για τα πιρουνακια.Πολυ αναλιτικες οι οδηγιες μπραβο!!!

Από

tastes to dream
στις