Τούρτα Σοκολάτας Κόλαφος

Bαθμολογία: 4.5417
       
 
24 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι ίσως η καλύτερη τούρτα που έχω δοκιμάσει, έχω φάει και θα ξαναφάω ever. Αξίζει να την δοκιμάσετε είναι εγγύηση.
Τούρτα Σοκολάτας Κόλαφος

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ
  • 8 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 5 κουταλιές νερό
Σιρόπι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές νες καφέ
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
Γέμιση
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουπας του νες ζάχαρη
  • 3/4 κουπας του νες καουστερ παουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 100γρ. βούτυρο
Κρέμα πάνω απο την τούρτα
  • 1 1/2 κούπα του νες γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές κόρν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
  • 1 κούπα του νες ζάχαρη
  • 1 κρόκου αυγού
  • 1 βανίλια
  • 50γρ μαργαρίνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 24 κομμάτια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 50' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζι.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 ή 34 εκ και βάζουμε μέσα το κέικ.
  4. Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφιδα καθαρή περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  6. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να παέί βράση για 5-6 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
  8. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί και το σιροπιάζουμε.
  9. Επειτα ετοιμάζουμε την γέμιση.
  10. Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε χάμηλη φωτιά.
  11. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγα, το καστερ παουντερ,την ζάχαρη την βανίλια και το μισό γαλα και και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πυκτώση.
  12. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
  13. Επειτα βάζουμε απο επάνω το άλλο μισο απο το παντεσπανι. και ετοιμάζουμε την κρέμα που θα μπει από επάνω.
  14. Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακαό σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν.
  15. Τα υπόλοιπα εκτός απο το βιτάμ τα ανακατεύουμε σε ένα μπώλ και και τα προσθέτουμε στα υλίκα που ειναι στην κατσαρόλα.
  16. Όταν τα κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και τα το βάζουμε πάνω απο την τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλύκο το συναρμολογούμε μέσα στο ταψι που το ψήσαμε. Ειλικρινα μπορει να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη αλλα αν την δοκιμάσετε θα παθετε.

Αν δεν θελετε να κανετε την γεμιση για ποιο ευκολα μπορειτε να παρετε την ετοιμη για μιλφει

Καλή επιτυχία

Σχετικές συνταγές

    74 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anniokm, 2-10-09  
    Maggy η τούρτα σου καταχωρήθηκε ήδη στις συνταγές μου!! μόνο από την φωτογραφία που βλέπεις φαίνεται καταπληκτική!! Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την κούπα τον νες που αναφέρεις παραπάνω, εννοείς τις κούπες τις μεγάλες που πίνουμε τον νες καφέ μας?? Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγούλα σου!!
    #
    Σχόλιο από maggy, 2-10-09  
    Που και να την δοκιμασεις στην φωτογραφια χανει!!!
    Ναι εινΑΙ οι κουπες του νες οι κλασσικες οι κοκκινες (εχω εγω) αυτες που πινουμε και το γαλα.
    Α και αν θα το κανεις και η κρεμα να ειναι κρυα μην το βαλεις κατευθειαν πανω στο σιροπιασμενο κεικ
    #
    Σχόλιο από anniokm, 2-10-09  
    Maggy μου σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σου!! θα την φτιάξω επειγόντως...και θα επανέλθω με τα πιρουνάκια μου!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 3-10-09  
    το δευτερο παντεσπανι δεν το σιροπιαζουμε???τελεια φαινεται αλλα καποια στιγμη θα δοκιμαστει....(ειμαστε σε περιοδο διατροφης)
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    μονο το 1 παντεσπανι οχι και τα 2 γιατι θα γινει λιγο βαρυ
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-10-09  
    Τέλεια η φώτο,τέλεια και τα υλικά της τούρτας,σίγουρα θα είναι φοβερή,έχω αγοράσει να κάνω την τούρτα με τον ανανά αύριο,οπότε η επόμενη θα είναι αυτή. Μπράβο σου!!! Υπομονή για τα πιρουνάκια που θα τα πάρεις σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-10-09  
    Τι σημαίνει κόλαφος?
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    Η λεξη κολαφος σημαινει χαστουκι.
    ΘΑ περιμενω εντυπωσεις
    #
    Σχόλιο από anniokm, 8-10-09  
    Maggy μου η τούρτα σου είναι τελικά σκέτη απόλαυση!!!!!!! τα 5 πιρουνάκια είναι λίγα για αυτή την τούρτα!! Είναι η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τούρτα και δεν με απογοήτευσε το τελικό αποτέλεσμα!!! Την επόμενη φορά μόνο θα την κάνω σε πιο ευρύχωρο ταψί, γιατί το ταψί 32 εκ. που χρησιμοποιησα ηταν ρηχό και χρειάζεται ένα πιο βαθύ για να κάνεις την τελευταία στρώση της κρέμας!Για το παντεσπάνι που αναφέρεις 1 μπέικιν εγώ έβαλα 2 κ.γ. Η μόνη μου απορία είναι αν έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το ταψί για να μην φουσκώσει τόσο πολύ το παντεσπάνι. Θα καταλάβεις και απο την φωτογραφία τι εννοώ.. Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας την όμορφη συνταγή σου!! Καταχωρήθηκε ήδη στις συνταγές μου!!
    #
    Σχόλιο από maggy, 8-10-09  
    το ταψακι ειναι καλο η κρεμα μου φαινεται πολυ. Επισης εγω το κανω σε ποιο μικρο ταψακι κοβω το κεικ σε 3 πατους βαζω την κρεμα απο επανω μεσα και εξω το διακοσμω οπως θελω αλλα βαζω στα 2 κομματια παντεσπανι το σιροπι και μετα το διακοσμω οπως θελω.
    Αννα τελεια η φωτο και ευχαριστω για τα σχολια σου
    #
    Σχόλιο από maggy, 9-10-09  
    επειδη δεν το εχω διαευκρινηση την σοκολατα την λιωνουμε σε πολυ σιγανη φωτια στη δευτερη κρεμα
    #
    Σχόλιο από sofia79, 30-10-09  
    fenete uperoxi kai eime etoimh na thn fiaxo alla tha eithela na rotiso to kaouster paounter ti eine???????
    #
    Σχόλιο από maggy, 31-10-09  
    to καουστερ παουντερ ειναι η μπλε κρεμα με το μωρο απο εξω και θελει βρασικο ειναι σχεδον το ιδιο με το κορν φλαου
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 30-11-09  
    Επιτέλους την έφτιαξα σήμερα για του πεθερού μου τα γεννέθλια.Είναι πάρα πολύ ωραία.Όση κρέμα περίσεψε την έβαλα σε μπολάκια,η κρέμα βανίλιας είναι σαν την άνθος αραβοσίτου.Είναι καταπληκτική!!!! Μόνο που δεν βρήκα κάουστερ πάουντερ και έβαλα κορν φλάουερ.Εγώ έφτιαξα το δικό μου παντεσπάνι που κάνω σε όλες μου τις τούρτες,10 αυγά,2 ποτήρια ζάχαρη,2 ποτήρια φαριν απ,4 βανίλιες.Την έκανα με τρία παντεσπάνια,σε τούρτα,και απ έξω στόλισα με γκαρνί.Στις κρέμες πρόσθεσα από μία βανίλια ακόμη!!! Έβγαλα φωτογραφίες αλλά καταλάθος τις έσβησα,αν ξαναπάω αύριο στις πεθεράς μου θα την ξαναβγάλω!!! Μπράβο για την συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 30-11-09  
    Ξέχασα να πώ ότι για να σιροπιάσω και τα τρία παντεσπάνια έκανα διπλό σιρόπι.Στην στρώση με την σοκολάτα έβαλα και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    #
    Σχόλιο από maggy, 30-11-09  
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Να σε ρωτησω το παντεσπανι το εκενες σοκολατενιο ή απλο?
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 5-12-09  
    Την έφτιαξα σήμερα.
    εγινε παρα πολυ ωραια
    οντως ειναι κολαφος!!!!!!!!!!!
    αυριο θα ανεβασω φωτο , για να μου πεις πως σου φαινεται.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 5-12-09  
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω,ναι σοκολατένιο το έκανα,ξέχασα να πω βάζω και μισό φλυτζάνι κακάο κοκκινισμένο.
    #
    Σχόλιο από SMILET4, 11-12-09  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από maggy, 11-12-09  
    Μπορεις την κανω και εγω συνεχεια αλλα βαζω την κρεμα σοκολατα μεσα προσθετοντας μια κουταλια παραπανω κορν φλαου αν δεις την τελευτια φωτο δεξια. Αλλα δεν θα σιροπιασεις τις ακρες μονο το κεντρο για να μην τρεχει
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-10-09  
    Τέλεια η φώτο,τέλεια και τα υλικά της τούρτας,σίγουρα θα είναι φοβερή,έχω αγοράσει να κάνω την τούρτα με τον ανανά αύριο,οπότε η επόμενη θα είναι αυτή. Μπράβο σου!!! Υπομονή για τα πιρουνάκια που θα τα πάρεις σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-10-09  
    Τι σημαίνει κόλαφος?
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    Η λεξη κολαφος σημαινει χαστουκι.
    ΘΑ περιμενω εντυπωσεις
    #
    Σχόλιο από anniokm, 8-10-09  
    Maggy μου η τούρτα σου είναι τελικά σκέτη απόλαυση!!!!!!! τα 5 πιρουνάκια είναι λίγα για αυτή την τούρτα!! Είναι η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τούρτα και δεν με απογοήτευσε το τελικό αποτέλεσμα!!! Την επόμενη φορά μόνο θα την κάνω σε πιο ευρύχωρο ταψί, γιατί το ταψί 32 εκ. που χρησιμοποιησα ηταν ρηχό και χρειάζεται ένα πιο βαθύ για να κάνεις την τελευταία στρώση της κρέμας!Για το παντεσπάνι που αναφέρεις 1 μπέικιν εγώ έβαλα 2 κ.γ. Η μόνη μου απορία είναι αν έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το ταψί για να μην φουσκώσει τόσο πολύ το παντεσπάνι. Θα καταλάβεις και απο την φωτογραφία τι εννοώ.. Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας την όμορφη συνταγή σου!! Καταχωρήθηκε ήδη στις συνταγές μου!!
    #
    Σχόλιο από maggy, 8-10-09  
    το ταψακι ειναι καλο η κρεμα μου φαινεται πολυ. Επισης εγω το κανω σε ποιο μικρο ταψακι κοβω το κεικ σε 3 πατους βαζω την κρεμα απο επανω μεσα και εξω το διακοσμω οπως θελω αλλα βαζω στα 2 κομματια παντεσπανι το σιροπι και μετα το διακοσμω οπως θελω.
    Αννα τελεια η φωτο και ευχαριστω για τα σχολια σου
    #
    Σχόλιο από maggy, 9-10-09  
    επειδη δεν το εχω διαευκρινηση την σοκολατα την λιωνουμε σε πολυ σιγανη φωτια στη δευτερη κρεμα
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 5-12-09  
    Την έφτιαξα σήμερα.
    εγινε παρα πολυ ωραια
    οντως ειναι κολαφος!!!!!!!!!!!
    αυριο θα ανεβασω φωτο , για να μου πεις πως σου φαινεται.
    #
    Σχόλιο από venetia, 12-12-09  
    προς το παρον την δοκιμασα κομματι κομματι φτιαχνοντας την και ειναι τελεια!!!!!!!!
    σε ευχαριστω πολυ πολυ για την βοηθεια!!) η τουρτα ειναι τελεια!!!!
    #
    Σχόλιο από venetia, 12-12-09  
    ξεχασα τον βαθμο!
    #
    Σχόλιο από venetia, 13-12-09  
    smilet4 εγω εβαλα βουτοκρεμα και εγινε τελεια!!! αλλα πρεπει να ειναι κρυα. φτιαξτην και βαλτην στο ψυγειο. αστην να κρυωσει καλα(εγω την ειχα απο μεσημερι μεχρι το βραδυ) και μετα βαλε την ζαχαροπαστα! οδηγιες της maggy!!
    #
    Σχόλιο από casperaki, 5-3-10  
    Ax...τι να πω κοριτσια?Την εφτιαξα χτες βραδυ κατα γραμμα....η κρεμα σοκολατενια απο πανω μονο κρεμα δεν μου εγινε...ηταν νερουλο....εντελως...
    Δεν ηξερα τι να κανω.Εβαλα και αλλο κορν φλαουερ..τιποτα...
    Για να σγιξει αναγκαστικα εβαλα το μισο σακουλακι απο ετοιμη κρεμα μιλφειγ....Ηταν το μονο που ειχα.
    Εσφιξε μετα απο αυτο.Στεναχωρεθηκα.Τι δεν εκανα καλα>?Την εντυσα με την ζαχαροπαστα και σε λιγο θα την παω στην γιορταζουμενη...οποτε απο γευση το βραδυ...αν κ η κεμα ειναι παραλαγη..κριμα.
    #
    Σχόλιο από maggy, 5-3-10  
    Κοιτα μαλλον εβαλες πολυ γαλα ή λιγο κορν φλαου η συγκεκριμενη συνταγη αλλα ετσι και αλλιως το επανω δεν πρεπει να σβηξει πολυ αλλα αν την εντυσες με ζαχαροπαστα δεν εχει καμια δουλεια το στολισμα με σοκολατα βουτυροκρεμα επρεπε να βαλεις και συτη την κρεμα σοκολατας θα την εκανες πιο πυχτη και θα την εβαζες μεσα για αυτο σε ρωτησα αν διαβασες τα σχολια για να σου δωσω οδηγιες. Αλλα νομιζω οτι και ετσι θα ειναι πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από Vai, 25-3-10  
    Ευχαριστω maggy για την υπεροχη συνταγη!Ειναι πολυ καλη στις αναλογιες που δινεις και το αποτελεσμα ...Εκπληκτικο!!Να τολμησω να βρω την αιτια που το casperaki πιο πανω δεν πετυχε την κρεμα σοκολατας?Δεν την δουλεψε αρκετη ωρα στην κατσαρολιτσα σε μετρια φωτια να ερθει να "δεσει"το κορν φλαουρ.Αλλιως δεν εξηγειται.Δυο κουταλιες κορν φλαουρ να βαλεις δενει οποιαδηποτε σαλτσα-κρεμα.Οχι τρια τεταρτα της κουπας που λεει η συνταγη σου!!Αδιαννοητο!Αυτο νομιζω εγω και συγχωρειστε με αν παρεμβαινω!Ευχαριστω και παλι!
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 12-8-10  
    Όχι 5 αλλα 555 πιρουνακια αξίζει η συνταγή σου!!!!!!! Τη έκανα τουρτα γενεθλίων για την κόρη μου σε σχήμα κεφαλιού ντόρας, αλλα χρησιμοποίησα 3 παντεσπάνια. Παντεσπάνι -σιρόπι- σοκ.κρέμα- παντεσπάνι-σιρόπι- ασπρη κρέμα- παντεσπάνι- σιρόπι-σχεδιο. Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 20-10-10  
    πραγματικά σου αξίζουν και με το παραπάνω τα πέντε πηρουνάκια.
    την κρέμα για την τούρτα τη γύρευα εδώ και πολύ καιρό. τώρα την βρήκα και θα την χρησιμοποιώ συχνά. σε ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από divinas, 23-3-11  
    Είναι φανταστική η τουρτίτσα ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από myangelo, 30-12-11  
    Πάρα πολύ ωραία!!! Θα σας πρότεινα αν χρησιμοποιήσετε ταψί 32 να αφήσετε λίγη από την ζύμη για το κέικ γιατί γίνεται πολύ ψηλό για 2 στρώσεις. Επίσης, εγώ τη δεύτερη φορά που το έκανα έβαλα και ελάχιστο σιρόπι στην δεύτερη στρώση και της πήγαινε πολύ!!!!
    Πραγματικά πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Cuddles, 31-3-12  
    Sygnwmi poy xrisimopoiw latinikoys xaraktires, sas grafw apo to ekswteriko.

    Parolo akoloythisa ti syntagh epakrivws, den eixe to apotelesma tis'best toyrtas ever'. Kai lypamai poly poy anagazomai na grapsw arnhtiko sxolio, alla empisteytika ti syntagh kai den me evgale asproproswpo :(

    Isws na eftaige to gegonos pws den eixa poly xrono mprosta moy kai ekana tin mia krema meta apo thn alli (ekana to pantespani tin prohgoymeni mera).

    To apotelesma htan pws perissepse para poly krema, kai h geysi den htan tpt to idiaitero.

    epipleon, h deyteri krema ( i sokolata) den epikse arketa wste na stathei panw sto pantespani.

    Sti fwtografia poy exete, de fainetai na yparxei deytero pantespani, eimai swstos?

    Kai pali, sygnwmi gia to arnitiko sxolio.

    #
    Σχόλιο από stefeli, 22-5-12  
    Φανταστική τούρτα.ΉΤαν η πρώτη μου φορά που έφτιαξα τούρτα και μπορώ να πω πως ήταν πάρα πολύ εύκολη,αλλά ήθελε λίγο υπομονή για να πήξουν οι κρέμες.Άξιζε τον κόπο,ενθουσιάστηκαν όλοι.Το μόνο που προτείνω είναι πως καλό θα ήταν να μείνει στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον,γιατί την άφησα μία μέρα και όταν την μετέφερα και την κόψαμε,έτρεμε.ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από kambana, 31-7-12  
    Εκπληκτική τούρτα! Πεντανόστιμη και εύκολη στην εκτέλεση! Με απλά υλικά, οικονομική και γρήγορη. Την έκανα για ένα party έκπληξη και όλοι ενθουσιάστηκαν!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anniokm, 2-10-09  
    Maggy η τούρτα σου καταχωρήθηκε ήδη στις συνταγές μου!! μόνο από την φωτογραφία που βλέπεις φαίνεται καταπληκτική!! Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την κούπα τον νες που αναφέρεις παραπάνω, εννοείς τις κούπες τις μεγάλες που πίνουμε τον νες καφέ μας?? Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγούλα σου!!
    #
    Σχόλιο από maggy, 2-10-09  
    Που και να την δοκιμασεις στην φωτογραφια χανει!!!
    Ναι εινΑΙ οι κουπες του νες οι κλασσικες οι κοκκινες (εχω εγω) αυτες που πινουμε και το γαλα.
    Α και αν θα το κανεις και η κρεμα να ειναι κρυα μην το βαλεις κατευθειαν πανω στο σιροπιασμενο κεικ
    #
    Σχόλιο από anniokm, 2-10-09  
    Maggy μου σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σου!! θα την φτιάξω επειγόντως...και θα επανέλθω με τα πιρουνάκια μου!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 3-10-09  
    το δευτερο παντεσπανι δεν το σιροπιαζουμε???τελεια φαινεται αλλα καποια στιγμη θα δοκιμαστει....(ειμαστε σε περιοδο διατροφης)
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    μονο το 1 παντεσπανι οχι και τα 2 γιατι θα γινει λιγο βαρυ
    #
    Σχόλιο από sofia79, 30-10-09  
    fenete uperoxi kai eime etoimh na thn fiaxo alla tha eithela na rotiso to kaouster paounter ti eine???????
    #
    Σχόλιο από maggy, 31-10-09  
    to καουστερ παουντερ ειναι η μπλε κρεμα με το μωρο απο εξω και θελει βρασικο ειναι σχεδον το ιδιο με το κορν φλαου
    #
    Σχόλιο από SMILET4, 11-12-09  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από maggy, 11-12-09  
    Μπορεις την κανω και εγω συνεχεια αλλα βαζω την κρεμα σοκολατα μεσα προσθετοντας μια κουταλια παραπανω κορν φλαου αν δεις την τελευτια φωτο δεξια. Αλλα δεν θα σιροπιασεις τις ακρες μονο το κεντρο για να μην τρεχει
    #
    Σχόλιο από SMILET4, 11-12-09  
    δεν το πιστευω, μόλις κοιταζα την φωτο στα δεξια. μπορώ να βάλω κρέμα ζαχαροπλαστικής αντί την άσπρη γέμιση?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από maggy, 11-12-09  
    και αυτο κρεμα ζαχαροπλαστικης ειναι αλλα εγω βαζω την ετοιμη κρεμα μιλφει και ειναι τελειο αλλα οπως και να το κανει ςειναι τελεια. Και στο σιροπιασμα δεν θα σιροπιασεις και τα 3 κομματια απο το παντεσπανι αλλα μονο το μεσαιο και το πατο.
    #
    Σχόλιο από SMILET4, 11-12-09  
    πριν βάλω την ζαχαροπαστα χρειάζεται να βάλω κάτι πάνω από τον τελευταίο πάτο παντεσπάνι, ετσι δεν είναι? τι μου προτείνεις?
    #
    Σχόλιο από prasinomata, 15-12-09  
    Φαίνεται τέλεια. Δεν μ' αρέσει ο νες καφες, θα τον παραλείψω, να βάλω παραπάνω κακάο;
    #
    Σχόλιο από maggy, 15-12-09  
    δεν χρειαζεται να βαλεις κακαο μην βαζεις καθολου καφε, και εγω στα γενεθελαι της μικρης μου επειδη θα ετρωγαν παιδακια δεν εβαλα καθολου
    #
    Σχόλιο από Νατάσα., 25-1-10  
    Επειδή θέλω να φτιάξω την τούρτα έχω μια απορία.
    Τα τσέρκι 32εκ μήπως είναι τεράστιο???
    #
    Σχόλιο από maggy, 25-1-10  
    ειναι μεγαλο αλλα σου υποσχομαι οτι δεν θα σου φτασει
    #
    Σχόλιο από Νατάσα., 3-2-10  
    Επέτρεψα με νέα απορία!!!
    Θέλω να την κάνω αύριο σε 32άρι ταψάκι αλλά 3πατη...
    Φαντάζομαι πως η συνταγή που δίνεις είναι για 2 παντεσπάνια;;;
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-2-10  
    Εγω την εκανα σε 32 3πατη αλλα θελει πολυ προσοχη στο κοψιμο για σιγουρια καντο σε 28εκ
    #
    Σχόλιο από casperaki, 25-2-10  
    Den το εχω φτιαξει ακομα αλλα θα το κανω αυριο μαλλον..το θελω να δοκιμασω για να την φτιαξω στα γενεθλια του μικρου μου!
    ΜΠΟΡΩ να βαλω 4 κουταλιες cadbury drinking chocolate?μετραει για ΚΑΚΑΟ?
    #
    Σχόλιο από casperaki, 25-2-10  
    Συγγνωμη και κατι ακομα.Λες να κανουμε την "συναρμολογηση " μεσα στο ταψι...Πως θα βγαλουμε μετα ολη την τουρτα χωρις να το χαλασουμε?δεν γινετε να το κανουμε στο χαρτονακι?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 30-11-09  
    Επιτέλους την έφτιαξα σήμερα για του πεθερού μου τα γεννέθλια.Είναι πάρα πολύ ωραία.Όση κρέμα περίσεψε την έβαλα σε μπολάκια,η κρέμα βανίλιας είναι σαν την άνθος αραβοσίτου.Είναι καταπληκτική!!!! Μόνο που δεν βρήκα κάουστερ πάουντερ και έβαλα κορν φλάουερ.Εγώ έφτιαξα το δικό μου παντεσπάνι που κάνω σε όλες μου τις τούρτες,10 αυγά,2 ποτήρια ζάχαρη,2 ποτήρια φαριν απ,4 βανίλιες.Την έκανα με τρία παντεσπάνια,σε τούρτα,και απ έξω στόλισα με γκαρνί.Στις κρέμες πρόσθεσα από μία βανίλια ακόμη!!! Έβγαλα φωτογραφίες αλλά καταλάθος τις έσβησα,αν ξαναπάω αύριο στις πεθεράς μου θα την ξαναβγάλω!!! Μπράβο για την συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 30-11-09  
    Ξέχασα να πώ ότι για να σιροπιάσω και τα τρία παντεσπάνια έκανα διπλό σιρόπι.Στην στρώση με την σοκολάτα έβαλα και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    #
    Σχόλιο από maggy, 30-11-09  
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Να σε ρωτησω το παντεσπανι το εκενες σοκολατενιο ή απλο?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 5-12-09  
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω,ναι σοκολατένιο το έκανα,ξέχασα να πω βάζω και μισό φλυτζάνι κακάο κοκκινισμένο.
    #
    Σχόλιο από murto, 11-11-15  
    φανταστική τουρτίτσα!!!Στο σιρόπακι εβαλα μια μόνο πρέζα καφέ και το μοιρασα και στα 2 παντεσπάνια.Ακόμη στη σοκολατένια κρέμα παρέλειψα τον κρόκο!Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πάμε για καφέ;
    Ποιος μπορεί αλήθεια να αντισταθεί σε αυτό το ι...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παστες-Τουρτες
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Ioan.Evelina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της togouraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουζουνελ
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της gsta
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της PennyPenny