Τούρτα σοκολάτας με βύσσινα

maraki_mpou
maraki_mpou @cook_8516389

Εύκολη τούρτα με κρέμα σοκολάτας, βύσσινα και επικάλυψη από γκανάσ σοκολάτας! Πολύ ελαφριά και χωρίς να 'λιγώνει' καθόλου! Έχει πάρει μπράβο και από τους πιο δύσκολους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε το δικό σας παντεσπάνιΜπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλοΗ κρέμα σοκολάτας είναι βασισμένη στην κρέμα ζαχαροπλαστικής του Άκη Πετρετζίκη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
8-10 άτομα
  1. 1 κομπόστα βύσσινα
  2. 2 λίτρα γάλα
  3. 400 γρ. ζάχαρη
  4. 200 γρ. αλεύρι
  5. 200 γρ. βούτυρο
  6. 2 βανίλια στικ λοβό ή 4 σε σκόνη
  7. Για την γκανάς

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1500 γρ. από το γάλα και τη βανίλια χωρίς τους σπόρους.Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 500 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει.Όταν βράσει το γάλα ανακατεύουμε το μείγμα από το μπολ αφαιρώντας από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη βανίλια. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει και να μην νιώθουμε το αλεύρι.

  2. 2

    Εν το μεταξύ έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε άλλη μία φορά. Βάζουμε σε ταψάκι, βάζουμε ζελατίνα από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε να σταθεί στο ψυγείο.Είναι έτοιμη για χρήση.

  3. 3

    Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την γκανάς μας. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και παράλληλα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει και ξεκινάμε να στήνουμε την τούρτα.Βάζουμε μία στρώση παντεσπάνι, βύσσινα και κρέμα και επαναλαμβάνουμε 3 φορές.

  4. 4

    Αφήνουμε την τούρτα να σταθεί μέχρι η γκανάς να μην είναι ζεστή.

  5. 5

    Καλύπτουμε με την γκανάς και με επιπλέον βύσσινα! Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο και μετά απολαμβάνουμε!

Αντιδράσεις

Από

maraki_mpou
maraki_mpou @cook_8516389
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα