κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα σοκολάτας νηστίσιμη

Τούρτα σοκολάτας νηστίσιμη

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
Andri-l
Andri-l @al99533760
Larnaka,Kypros

Είναι μια υπέροχη τούρτα σοκολάτας, πραγματικός πειρασμός και δεν σου δίνει καμία αίσθηση νηστίσιμου γλυκού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την κρέμα ganache είναι καλύτερα να τη φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ για να είναι έτοιμη όταν θα την χρησιμοποιήσουμε γιατί χρειάζεται λιγο χρόνο μέχρι να πήξει αρκετά.Όταν λέω ηλιανθέλαιο αυτό δεν είναι απόλυτο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λάδι έχουμε στο σπίτι.Ένα κιλό αλεύρι ίσως να είναι πολύ. Εξαρτάται από τη χωριτηκότητα του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουμε. Γι'αυτό το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα για να δούμε πόσο θα σηκώσει.Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι νερουλό ούτε πολύ σφιχτό. Το θέλουμε να κολλάει λίγο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 μεγάλα κομμάτια
  1. Για το κέικ
  2. 1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
  3. 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  4. 1 κιλό αλεύρι κοινό
  5. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  6. 1 ποτήρι κακάο
  7. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  9. 1/2 ποτήρι καρύδια
  10. 1/4 ποτηριού κονιάκ
  11. Για την κρέμα ganache νηστήσιμη
  12. 1 1/2 ποτήρι νερό
  13. 1 1/2 ποτήρι κουβερτούρα σε κομματάκια
  14. 1 κουταλιά ηλιανθέλαιο
  15. Για το σιρόπι
  16. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  17. 1 ποτήρι νερό
  18. 1 κουταλιά κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα ganache. Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Το αφήνουμε στην άκρη να πήξει.

  2. 2

    Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  3. 3

    Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το κέικ μας ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί. Ρίχνουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το μπέικιν, τη σόδα, το κακάο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο στο μίξερ μας καθως χτυπάμε και τέλος ρίχνουμε μέσα τα καρύδια.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα σε στρογγυλή φόρμα 25cm.

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε στη μέση και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε το κάτω κομμάτι. Απλώνουμε λίγη απο την κρέμα μας και δημιουργούμε μια στρώση περίπου ενός εκατοστού. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι του κέικ μας και το σιροπιάζουμε κι αυτό. Καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη ganache και στολίζουμε όπως μας αρέσει.

  6. 6

    Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και είναι έτοιμο!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (3)

Σχόλια (9)

paulellina
paulellina @Elliapost66
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΕ ΤΙ ΤΑΨΙ ΘΑ ΨΗΣΩ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ;ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΙΚ; ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ;ΣΤΟ ΚΕΙΚ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΕΔΩ 1ΚΙΛΟ ;\r\nΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ \r\nΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Από

Andri-l
Andri-l @al99533760
στις
Larnaka,Kypros