Τούρτα σοκολάτας χωρίς αυγά
Εύκολη και πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας, χωρίς αυγά και γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που την έκανε ο κος Αγαπητός σε μια πρωινή εκπομπή της Ρούλας Κορομηλάς. Είναι πεντανόστιμη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Βάση
-
70 γρ. σοκολατένιους κόκκους ρυζιού
-
50 γρ. κουβερτούρα
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
Γέμιση
-
500 ml φυτική σαντιγύ
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
120 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου
-
60 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
-
1 κουταλιά της σούπας άχνη
-
Επικάλυψη
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
κακάο για πασπάλισμα
-
ξύσμα κουβερτούρας και αμύγδαλα φιλέ (φέτες) για διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΒάσηΒάζω σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο
-
2
Και όταν λιώσει, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους κόκκους ρυζιού. Ανακατεύω καλά.
-
3
Έχω ένα δαχτυλίδι για τούρτες. Το τοποθετώ σε ένα δίσκο χάρτινο για τούρτες και κάνω λεπτή στρώση βάσης.
-
4
ΓέμισηΧτυπάω στο μίξερ ή με το χέρι τη φυτική σαντιγύ με την άχνη
-
5
Και προσθέτω την κουβερτούρα+ελαιόλαδο (τα έχω λιώσει πρωτύτερα σε μπεν μαρί). Ανακατεύω καλά.
-
6
Προσθέτω την πραλίνα και τα αμύγδαλα και ανακατεύω αφράτα για να μην πέσει η σαντιγύ.
-
7
Ρίχνω τη γέμιση πάνω από τη βάση στο δαχτυλίδι. Την ισιώνουμε με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα.
-
8
Βάζω για μια μέρα στο ψυγείο.
-
9
ΕπικάλυψηΛιώνω την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί.
-
10
Βγάζω προσεκτικά το δαχτυλίδι (για να μην χαλάσει η τούρτα) και ρίχνω την επικάλυψη πάνω στην τούρτα και απλώνω και γύρω γύρω.
-
11
Βάζω για στόλισμα πάνω στην τούρτα τα αμύγδαλα φιλέ, το ξύσμα κουβερτούρας και πασπαλίζω με λίγο κακάο.
-
12
Βάζω και γύρω γύρω αμύγδαλα φιλέ αν θέλω
Σχόλια (28)