κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα σοκολάτας χωρίς αυγά
geomagniko3
geomagniko3 @cook_8460781
,Ελλάδα

Εύκολη και πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας, χωρίς αυγά και γάλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή που την έκανε ο κος Αγαπητός σε μια πρωινή εκπομπή της Ρούλας Κορομηλάς. Είναι πεντανόστιμη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Βάση
  2. 70 γρ. σοκολατένιους κόκκους ρυζιού
  3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. Γέμιση
  5. 500 ml φυτική σαντιγύ
  6. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  7. 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου
  8. 60 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  9. 1 κουταλιά της σούπας άχνη
  10. Επικάλυψη
  11. 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  12. κακάο για πασπάλισμα
  13. ξύσμα κουβερτούρας και αμύγδαλα φιλέ (φέτες) για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΒάσηΒάζω σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο

  2. 2

    Και όταν λιώσει, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους κόκκους ρυζιού. Ανακατεύω καλά.

  3. 3

    Έχω ένα δαχτυλίδι για τούρτες. Το τοποθετώ σε ένα δίσκο χάρτινο για τούρτες και κάνω λεπτή στρώση βάσης.

  4. 4

    ΓέμισηΧτυπάω στο μίξερ ή με το χέρι τη φυτική σαντιγύ με την άχνη

  5. 5

    Και προσθέτω την κουβερτούρα+ελαιόλαδο (τα έχω λιώσει πρωτύτερα σε μπεν μαρί). Ανακατεύω καλά.

  6. 6

    Προσθέτω την πραλίνα και τα αμύγδαλα και ανακατεύω αφράτα για να μην πέσει η σαντιγύ.

  7. 7

    Ρίχνω τη γέμιση πάνω από τη βάση στο δαχτυλίδι. Την ισιώνουμε με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα.

  8. 8

    Βάζω για μια μέρα στο ψυγείο.

  9. 9

    ΕπικάλυψηΛιώνω την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί.

  10. 10

    Βγάζω προσεκτικά το δαχτυλίδι (για να μην χαλάσει η τούρτα) και ρίχνω την επικάλυψη πάνω στην τούρτα και απλώνω και γύρω γύρω.

  11. 11

    Βάζω για στόλισμα πάνω στην τούρτα τα αμύγδαλα φιλέ, το ξύσμα κουβερτούρας και πασπαλίζω με λίγο κακάο.

  12. 12

    Βάζω και γύρω γύρω αμύγδαλα φιλέ αν θέλω

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

elena36
elena36 @cook_8460644
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Τι είναι οι σοκολατένιοι κόκκοι ρυζιού και που τους βρίσκουμε? Επίσης, μήπως μεταξύ του βήματος βάση και τοποθέτηση γέμισης πρέπει να υπάρχει κάποια παραμονή? Μήπως επειδή η βάση θα είναι ζεστή ρευστοποιηθεί η γέμιση ή όχι?

Από

geomagniko3
geomagniko3 @cook_8460781
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα